Rosenborgs nummer 40, Pawel Chrupalla, lånes ut til Kristiansund.

- Vi er enige om alt. Alt av avtaler er signert. Det sier sportslig leder i Kristiansund Ballklubb, Eirik Hoseth, til Nea Radio like før klokken 17 mandag. Hoseth bekrefter samtidig at spilleren trente med klubben mandag.

Det eneste som står i veien for låneavtalen er Norges Fotballforbund (NFF). Som følge av at klubben er i det som betegnes som rød sone økonomisk av NFF, er klubben underlagt finansielt oppfølgingssystem.

- Grunnet at vi er i rød sone, må avtalen igjennom en søknadsprosess. Går den igjennom blir han KBK-spiller, sier Hoseth, som forteller at det ikke pleier å være noe problem å få søknadene igjennom.

- Han har en X-factor

Hoseth opplyser at låneavtalen strekker seg ut 2023, og at KBK ikke har opsjon på kjøp av spilleren. KBKs sportslige leder har stor tro på samarbeidet mellom Rosenborg og Kristiansund, og er godt fornøyd med å ha fått på plass låneavtalen.

- Vi har hull på venstre vingback nå med Cristoffer Aasbakk ute med skade og Martin Sjølstad på utlån (Kongsvinger ut sesongen journ.anm), sier Hoseth, før han videre skryter av Chrupalla:

- Han er en ung gutt, og vi tror veldig på hans spisskompetanse både i år og neste år. Med kun sju poeng hittil i sesongen, ligger Kristiansund for øyeblikket på en klar sisteplass i Eliteserien etter 19 serierunder. Hele sju poeng har klubben opp til Jerv på plassen foran, og hele 12 poeng har klubben opp til Sarpsborg 08 på kvalikplass.

- Vi vet han er en gærning som både skyter og setter opp andre. Han har en X-factor som vi er ute etter, sier Hoseth avslutningsvis. Chrupalla har scoret et mål i Eliteserien for Rosenborg hittil denne sesongen. 19-åringen skrev forrige under på en kontraktsforlengelse med Rosenborg ut 2024, bekreftet klubben selv sist onsdag.