- Vi har en ambisjon om at vi skal tilby alle å få takke nei til VM. Det betyr at vi har plass til alle som vil være med å engasjere seg. Man vil vise frem regionen fra sin beste side når resten av verden kommer på besøk. Da tror jeg vi behøver alle typer mennesker. Dette er ikke noe show vi i VM-organisasjonen gjør selv. Et VM er et arrangement som hele Trøndelag gjør sammen, det er da det blir et VM, ellers er det bare en konkurranse, og det er ikke det vi sikter på.

Det sier Patrik Jemteborn, leder for arrangement og bærekraft i Trondheim 2025 - arrangøren av ski-VM i Trondheim om tre år.

I disse dager jobber Jemteborn og resten av VM-ledelsen med å skaffe nok frivillige til ski-VM i Trondheim i 2025. Dette blir første gang ski-VM arrangeres i Norge siden Oslo i 2011. Trondheim var selv arrangør av ski-VM tilbake til 1997.

2500 frivillige

Tidligere denne uken åpnet arrangøren for at de som ønsket det kunne melde seg som frivillig. Jemteborn sier at de har behov for et sted mellom 2200 og 2500 frivillige, og at de som ønsker å være frivillige kan søke via arrangørens hjemmeside.

AMBISJON: Jemteborn sier de har en ambisjon om å tilby alle å få takke nei til VM. Foto: Asplan Viak

Jemteborn forteller videre at de har behov for alle typer mennesker, og at arrangøren gjerne vil du skal søke, enten du er dyktig til å snekre, vil være vert et sted i byen, dyktig på administrasjon, eller noe helt annet.

Jemteborn sier avslutningsvis at de sikter seg inn på å lage tidenes ski-VM, og har som mål å ha over 300 000 betalende tilskuere.

- Vi må huske på at VM i 97 er det VM som har hatt aller flest besøkende gjennom tidene. Vi håper alltid på rekorder. Så tenker jeg på at vi har de besøkende som opplever det live, men så skal vi huske på det publikummet som følger med digitalt, den nye generasjonen, de må vi også regne inn. Men jeg sier det. Vi skal slå rekord, vi skal over 300 000 betalende når vi regner det her sammen, pluss alle de som ser på seremoniene på Trondheim torg, og der tar vi ikke betalt, det kan man komme å se gratis, dette Ski-VM er for alle.

Hør hele intervjuet med Jemteborn i lydfilen under.