Det ble ikke uventet en tight start på kampen. Lagene ble veid omtrent like tunge før kampstart, noe kampbildet reflekterte. Kun et straffespark - vel omsatt av Lillebo skilte lagene ved hvilen. Stokke ble felt og straffe så grei nok ut. Straffen ble gitt etter kvarteret av kampleder Christian Moen.

Jerv startet andre halvdel med et solid trøkk på Blink, og fem minutter inn fikk de et straffespark etter hands. Storscorer Campos trappet selvsikkert opp for å ta ellevemeteren, men Blinks karismatiske landslagskeeper plukket costaricanerens straffe med en meget kvalifisert redning.

Frenderup hadde en meget habil strafferedning. Foto: Per-Erik Ofstad

Straffen er Blink-spiller Vebjørn Vinje alt annet enn enig i.

- Jeg føler dommeren ser noe ingen av oss spillerne ser.

Særdeles fartsfylt i 2. omg

Istedenfor utligning til Jerv, var det Blink som økte til 2-0 minutter senere med storscorer Lillebo. Avslutninga sto til 6 på terningen, og var utvilsomt blant de frekkeste scoringene som har blitt scoret på MUS Stadion foreløpig.

-Frenderup har bra trøkk i beina og keeperen kom langt ut. Da kunne jeg bare chippe ballen inn, sier Lillebo selv.

Herfra og inn handlet mye om bortelaget. 72 minutter inn reduserer Pibe, og et par minutter senere får Jerv nok et straffespark. Denne gangen får kaptein Wichmann muligheten. Han tar bedre vare på muligheten og utligner med et særdeles velplassert straffespark. I mixed zone etter kampen ytret Vinje sin misnøye også med denne avgjørelsen.

Dommeren sto i fokus etter kampen

-Dommeren kommer litt i fokus. Det er to situasjoner der, som i hvert fall for min del føles feil. Begge er fra veldig nært hold hvor man har armene inntil kroppen. Hvis man skal blåse straffe på det der så må vi snart begynne å spille fotball uten hender tror jeg, sier toppscorer i OBOS-ligaen, Lillebo.

- Det var egentlig en tredje situasjon som kanskje var hands hvor det ikke ble dømt. Det kjennes kjedelig ut, men keeperen redder den ene straffen. Vi kan ikke skylde bare på dommeren, men det er en faktor, innrømmer Lillebo.

Kunne gått av banen uten poeng

Ti minutter før slutt kunne Campos fullført snuoperasjonen, men linjedommeren annulerte et mål for offside.

Fasit etter 90 minutter ble poengdeling. Jerv-trener Sandstø var helt klar på at dette var to poeng tapt for sørlendingene, mens Vikvang lurer på om hovedtreneren på motsatt side hadde sett den samme kampen.

Blink hadde nok mer enn gjerne tatt ett poeng mot langt mer ressurssterke Jerv før sesongstart, og skal vel være greit fornøyd med det også i kveld.