Etter søndagens kamp mot Odd la ikke Pål Andre Helland skjul på at søndagens kamp mot Start blir vesentlig viktigere enn oppgjøret mot Salzburg. Lite ved Rosenborgs prestasjon og innstilling mot østerrikerne tyder på at Helland løy.

Rundspilt en underdrivelse

Første omgang ble kort sagt et mareritt for Rosenborg. Katastrofal naivitet ble hardt straffet. Lista var satt allerede etter fem minutter, 0-1 ved japanske Minamino. 18 minutter, 0-2, samme mann. 35 minutter, Guldbrandsen, 0-3. 44 minutter, hat-trick for Minamino og 0-4. Folk begynte å gå, Bendtner var tidenes rundingsbøye på kant. Bekmørkt. Det så ut som om Rosenborg spilte med ni mann, og Salzburg spilte seg til overtall omtrent hvert angrep. Rosenborg kan godt starte med tre spisser i Eliteserien, men så naiv kan man ikke være mot topp europeisk motstand. Det burde vært 0-6 og god jul etter 45 minutter.

Kampen fullstendig kjørt etter førsteomgang

2. omgang ble 45 minutter med merkelig fotball. Rosenborg justerte naturlig nok en del, og la om til en noe mer defensiv formasjon. Målene fortsatte å hagle inn, denne gangen dog i begge ender. Abdegbenro reduserte til 1-4, før et selvmål ga 1-5. Da timen var spilt fikk publikum servert kveldens syvende mål. Denne gang ved kaptein Mike Jensen, 2-5. Dynamikken i omgangen ble ekstremt påvirket av den surrealistiske førsteomgangen. Det urnorske begrepet "hawaii-fotball" oppsummerer omgangen best.

Bunnsolid motstand

Rosenborg møter mostandere som er Champions League verdig i årets gruppespill i Europa League. Salzburg røyk på overtid i fjorårets semifinale i Europa League, Leipzig er topp fire i Bundesliga og Celtic spilte i fjorårets gruppespill i mesterligaen. For Ola Nordmann høres ikke gruppa spesielt sexy ut, men kvaliteten på lagene kan ikke bestrides. Trøndere har lov til å være skuffet over Rosenborg, men må også anerkjenne motstandernes kvalitet. Motstanderne står ikke mye tilbake for langt mer annerkjente gjengangere i Champions League.

Sjeldent utrivelig å være RBK-fan

Alt i alt en pinlig opptreden av Rosenborg. Førsteomgang var fysisk vond å se på for alle med et hjerte for hjemmelaget. Laget hadde en hårreisende approach til kampen, bommet fullstendig taktisk og så nærmest paralyserte ut. Andreomgang var noe bedre, men Salzburg spilte åpenbart for halv maskin. Den andreomgangen kan man ikke lese noe som helst ut av. De eneste som fikk stå-karakter torsdag kveld var Kjernen.

Vi får krysse fingerne for at Peter Bosz ikke leste norske nettaviser denne kvelden.