Siden 1988 har det blitt investert for rundt 60 millioner kroner i ski- og skiskytteranlegget på Selbuskogen. I høst investerte Selbuskogen i nye skiver, og med det oppgradert anlegget til C-lisens, og får fra nå av arrangere Hovedlandsrenn, Norgescup og NM for skiskyting.

- Vi så at anlegget hadde alle andre forutsetninger tilstede for å være et nasjonalt anlegg, det sto og hang på godkjente skiver, og da fikk vi finansiert det via gode lån i bl.a. Selbu Sparebank, sa leder i skiskytterutvalget i Skatval skilag, Kyrre Kraft til Nea Radio.

- Det er veldig artig å være her og åpne et c-lisens anlegg. Så flotte forhold som det er her nå, og selvsagt skulle vi ha ønsket oss mer snø, men det sier litt om det snøhullet som Selbuskogen er. Normalt så er det veldig snørikt her, og snø hele vinteren. Det er med på å legge grunnlaget for at et slikt anlegg blir brukt mye, sa Gederaas til Nea Radio.

Spillemidler og dugnad

Selve oppgraderingen av skiskytteranlegget har kostet 430 000 kroner å gjøre, og har i likhet med mye annet blitt finansiert mye ved hjelp av spillemidlene som har kommet inn, opplyser Kraft til Nea Radio. For utenom oppgraderingen av skiskytteranlegget, har også rulleskiløypen blitt lengre, og er nå 5,5 kilometer, og lysene i løypa blitt skiftet ut. I tillegg er snøproduksjonsanlegget oppgradert med nye kompressorer og nytt utstyr, og plassert i hele rulleskiløypen. Daglig leder og styrets leder i Selbuskogen Skisenter AS, Kjell Fosse, opplyste under åpningen at dette byggetrinnet totalt har en kostnad på cirka 15 millioner kroner. Dette har blitt finansiert ved hjelp av spillemidler, tilskudd og dugnad.

Skisenteret driftes i dag stort sett kun gjennom dugnad, og bare oppgraderingen av skiskytteranlegget har krevd en rekke dugnadstimer denne uken.

- Det klarer jeg ikke å sette et tall på, det er et stort tall, og det er det som berger oss mye. Bare de timene vi har hatt her til nå den her uken, er vell rundt 12 timer pr.pers, og vi har vært 7-8 personer, så det blir noen timer, sier Kyrre Kraft.

Saken fortsetter under intervjuet med Kyrre Kraft.

Større arrangement

Oppgraderingene som nå er gjort på Selbuskogen, vil gjøre det mulig å arrangere enda større arrangement i anlegget enn hva som har vært mulig tidligere.

- Vi kan ha alt av nasjonale renn i Norge, både sommer- og vinterstid. Hovedlandsrenn for 15-16 åringene, og Norgescup for 17 år og eldre, samt NM.

Den 24-28.mars neste år skal ikke mindre enn 17 idretter kjempe om edelt metall i Stjørdal og Trondheim. Da er det nemlig klart for historiens første NM-veka vinter - med konkurranser både innendørs og utendørs, bl.a i langrenn, skiskyting, kickboksing og badminton (sjekk faktaboks til høyre for full oversikt).

Kraft opplyser at de allerede har fått tilbud av Skiskytterforbundet om å arrangere Norgescupfinalen for juniorer (17-22 år). Selv om dette er første vinteren hvor Selbuskogen kan arrangere et slikt anlegg, har ikke forbundet vært i tvil om å gi arrangementet til Selbuskogen.

- Vi visste hvor de lå i løypa, alt det andre var på plass, det var bare skivene som manglet. Det her har vært tenkt tidligere, og dialogen vi har hatt med klubben som har tenkt å arrangere har vært god, så det har vært helt greit.

Hør hele intervjuet med Lisbeth Gederaas her: