Det gror for tiden utrolig godt i trøndersk sykkelsport, og da særlig på Stjørdal. Etter en god Norgescup helg på hjemmebane sist uke for junior og seniorene, er det denne helgen de aldersbestemte rytterne sin tur til å være i fokus. Lørdag og søndag arrangeres ungdomsmesterskapet (NM for ungdom 13-16 år) i landeveissykling i regi av Asker Cykleklubb, og ito Stjørdals-Blink ryttere, Petter Lundberg og Camilla Rånes Bye, har tatt turen sørover.

Suste inn til suveren seier

Camilla Rånes Bye (16) har de siste sesongene vunnet de fleste av rittene hun har stilt opp i de siste sesongene, både små og store nasjonale ritt. Det var derfor flere som var spente på å se hva Camilla kunne få til i sin siste sesong som aldersbestemt rytter før hun fra neste år blir juniorrytter.

Lørdagens temporitt startet i relativt flatt terreng i snaut åtte kilometer, før rytterne skulle avslutte med en klatring på 2,5 kilometer med en gjennomsnittlig stigning på litt over 6%. Camilla holdt et godt tempo i lett terrenget, og hadde ved måling etter cirka seks kilometer opparbeidet seg en luke på over 40 sekunder til Stella Jahrmann Lauvstad fra SK Rye som fulgte nærmest. Selv med en tøff åpning, klarte Camilla å øke ledelsen sin med ytterligere fem sekunder, og var i mål hele 51 sekunder foran Jahrmann Lauvstad som beholdt sin andreplass inn til mål, videre fulgte Celine Madeleine Braaten (SK Rye) på en tredjeplass cirka to minutter bak Camilla.

Rett til topps: Camilla Rånes Bye tok en suveren seier under lørdagens tempo, og kunne velfortjent ikle seg norgesmestertrøyen. Foto: Privat

- Jeg startet hard ut og underveis klarte jeg å ta igjen 5 av rytterne i klassen min, det ga meg god motivasjon. Opp bakken klarte jeg å holde en god flyt og å holde trykket oppe hele veien opp, sa Camilla Rånes Bye om lørdagens tempo.

Hvordan var det å ta seieren?

- Det var en fantastisk følelse. Jeg har jobbet hardt i år og virkelig sett frem til UM når andre ritt har blitt avlyst. Det er godt å se at jeg får betalt for all treningen som er lagt ned. .

Søndag er det klart for nytt ritt i ungdomsmesterskapet, da skal årets ungdomsmester i fellesstart kåres. I likhet med før lørdagens tempo, ønsker Camilla å kjempe om nok en norgesmestertrøye søndag.

- Løypa er lang (60km) og det liker jeg, da får jeg virkelig utnyttet utholdenheten min. Har som mål å kjempe om seieren, sa Camilla avslutningsvis til Nea Radio.

Vi tar også med at Blink rytter Petter Lundberg også gjorde det godt under lørdagens tempo. Lundberg sykler i klassen menn 14 år, og dro der til med en 21.plass av 33 startende i sin klasse.