Før påske ble det fra Helsedirektoratet åpnet opp for å starte med fotballaktivitet igjen. Etter den beslutningen ble det utarbeidet en veileder av NFF Trøndelag, som skal sørge for at klubbene følger bestemte smittevernstiltak.

Selbu Ballklubb (SBK) har nå utarbeidet en egen plan for hvordan aktiviteten skal organiseres i tråd med veilederen, og fått denne godkjent av NFF Trøndelag.

- Dermed blir det åpnet opp for "fotball-aktivitet" på Sentralbanen fra mandag 27. april for spillere fra 10 år og eldre. Det sier Jannicke Farmen, sportslig leder i SBK.

SNART helt snøfritt på Sentralbanen i Selbu. Foto: Andreas Reitan

- Det blir opp til hvert lags trenere og lagledere om de vil benytte seg av tilbudet, og det er også helt frivillig for spillerne om de vil møte. Det blir ikke vanlige treninger slik vi er kjent med fra før, men banen blir delt inn i soner med faste grupper på fem personer i hver sone. Det er ikke lov å ta på ballen, og heller ikke heade. I tillegg er det strenge hygienekrav, sier Farmen.

- Selv om det ikke blir normal fotballaktivitet, ser ballklubben stor verdi i at spillerne får møte hverandre og være aktive sammen, i ordnede former. Det er bra for den fysiske helsa, og ikke minst for den psykiske. Så, nå håper vi at banen blir snøfri og klar til mandag, sier Jannicke Farmen.

Fotballens korona-regler. Foto: Andreas Reitan