Stjørdal har denne uken begynt å gjøre seg klar for storinnrykk fra hele friidrettsnorge, som kommer til Øverlands Minde for NM i Friidrett. Allerede fredag morgen går startskuddet for årets store høydepunkt for friidrettsnorge.

Samtidig som NM nærmer seg med stormskritt, har et pakkemysterium skapt litt ekstra stress hos NM-arrangøren.

- Vi skal få flere kolli fra Tyskland, så har dessverre et av kolliene ikke kommet fram, og der er funksjonærbekledningen. Vi får derfor ikke til å dele ut bekledning til funksjonærer foreløpig.

Det sier leder av hovedkomiteen for NM i Friidrett 2022, Katarina Sederholm Hoff.

Et mysterium

Når klærne omsider ankommer Stjørdal, opplyser Sederholm Hoff at logoen til NM skal trykkes på bekledningen, og det er ikke få plagg som arrangøren savner.

- Vi har cirka 160 funksjonærer i gang i løpet av helgen, så det er ganske mye klær vi savner.

Tirsdag kveld etterlyste arrangøren bekledningen, og hvor den var blitt av. De har samtidig vært i kontakt med de i Tyskland. Samtidig har de fått god hjelp av Norges Friidrettsforbund, men fortsatt uten å ha funnet ut hvor kollien befinner seg.

- Akkurat nå er vi mer detektiver enn NM-arrangør.

Sederholm Hoff gleder seg derimot stort til å komme i gang med mesterskapet, enten det blir med eller uten beklednignen på plass.

- Vi har en god arrangørstab, og vi føler at vi har kontroll på det vi kan ha kontroll på. Nå holder vi på å rigge banen, slik at den ser ut som en NM-arena. Jeg har troen fortsatt, så vi får se på fredag. Startskuddet går 10:25 uansett.

Hør hele intervjuet med Sederholm Hoff i lydfilen under.