Christer Basma er midlertidig ansatt som ny leder for SalMar Akademiet, det melder Rosenborg på sine hjemmesider torsdag. Basma har tidligere jobbet som trenerutvikler i NFF Trøndelag. Han ble i forkant av 2021-sesongen ansatt som trener i SalMar akademiet, og hadde der ansvar for rolletrening og spiller- og trenerutvikler eksternt.

I april ble det kjent at Roar Vikvang fratrer sin rolle som akademisjef, og tiltredte rollen som sportslig koordinator i Rosenborg. Der har 54-åringen blant annet budsjettansvar for sport. Rollen var i første omgang en prøveordning ut året, og som klubben deretter skulle evaluere for å se hvordan virket. Basma tiltrer kun rollen som leder for akademiet midlertidig inn mot en overgangsperiode inn mot fusjonen ved nyttår.

- Der vi står nå med tanke på fusjonen, er det oppgaver i laget som må løses. Dette er en midlertidig løsning ut året og så vil vi diskutere underveis om hvordan vi skal løse det videre fremover, sier Christer Basma til klubbens hjemmeside.

Basma er blant spillerne med flest kamper for Rosenborg gjennom historien, og har notert seg for nærmere 350 kamper for klubben. 50-åringen gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer.

- Nå tråkker man til og så handler dette om å sørge for å spille folk i rette posisjoner for å opptre som et best mulig lag, for å bruke en fotball-metafor. Jeg er veldig glad i å være på feltet, men gleder meg samtidig til å jobbe mer administrativt en periode og lære mer om helheten i klubben og jobben mellom A-laget og akademiet, sier Basma til RBK.NO.