Overraskende

Halv fire torsdag ettermiddag fikk Ingebrigtsen beskjed fra styret om at han måtte fratre som hovedtrener. Dette til tross for at klubben ligger på andreplass i Eliteserien og at de fortsatt er med i kvalifiseringen til Champions League.

Ikke optimalt Styreleder Ivar Koteng er enig i at tidspunktet ikke er optimalt. Koteng og Ingebrigsten har i løpet av disse fire siste årene hatt en nær relasjon, så dette var en tøff dag også for Koteng. Dette har vært en prosess som har pågått over lengre tid, men styrets avgjørelse slo ned som en bombe hos de fleste rundt klubben.

-Spillerene har ikke vært pådrivere for dette, det er først og fremst styrets avgjørelse, sa Koteng under pressekonferansen. Sammen med Ingebrigsten må også Erik Hoftun fratre sin stilling som assistent-trener.

Midlertidig løsning

Nederlenderen Rini Coolen (51) og Trond Henriksen (54) tar over det midlertidige treneransvaret for Rosenborg. Coolen gleder seg på å ta fatt på nye arbeidsoppgaver. Han har tidligere vært trener for lag i blant annet Nederland og Australia, og begynte i jobben som leder for Salmar Akademiet, Rosenborgs juniorakademi, i januar i år.

Dette sa den nye treneren:

Hør styrelederens begrunnelse her: