Rosenborg-elleveren som entret Lerkendal lørdag ettermiddag mot Tromsø var svært preget av rotasjon. Kun fem av de elleve som startet kampen mot Maribor fikk fornyet tillit. Rotasjonsspillerne tok mildt sagt godt vare på muligheten fra start.

Anledet av de unge

Ceide og Botheim viste fra start at de hadde lyst til å vise seg frem. Aggressiviteten og intensiteten i spillet deres var upåklagelig. Ikke overraskende sto ungguttene bak Rosenborgs første scoring. Ceide utnyttet en dårlig pasning av keeper Kongshavn, dro på seg press og sendte ballen videre til Botheim. Spissen gjorde ingen feil foran mål og sendte hjemmelaget i føringen. Profilen kjørte Hellands feiring av typen "i-fryseboksen". Horneland ga umiddelbart uttrykk for at han ikke var overbegeistret for spissens noe uortodokse valg av feiring.

Rysare av en omgang

19 minutter ut i kampen kom dagens andre scoring for vertene. Et frispark fra Helland traff Denic' hode og endte til slutt hos Valsvik. Stopperen fikk rotet ballen i nota. I overkant av ti minutter før sidebytte fikk Tromsø straffe etter en noe urutinert manøver i egen boks fra Denic. Robert Taylors straffe ble reddet av Hansen, men Taylor fikk revansje mot Hansen på returen. De første 45 hadde dog mer å by på. Fem minutter før slutt satte Botheim dagens andre. Nydelige kombinasjoner mellom Helland, Trondsen og Botheim var suksessoppskriften.

Hat-trick

Etter pause noterte Botheim seg like godt for kveldens tredje scoring. Nok en gang etter nydelig forarbeid fra Ceide. Ungguttene herjet regelrett med et svært usikkert Tromsø-forsvar i kveld. Botheim fikk stående applaus da han ble byttet ut med kvarteret igjen. Morten Gamst Pedersen fikk også vist gamle kunster da han suste inn et frispark fra solid Søderlund-hold. Ballen gikk kontant i krysset fra 25-30 meter. Gjermund Åsen punkterte kampen med en scoring mot sine gamle arbeidsgivere ti minutter før slutt.