Hjemmelaget kom best i gang, og hadde ikke uventet mest ball innledningsvis. Lillebo var faktisk halv-nær ved å gi hjemmelaget en flying start med et brukbart skudd fra 24 meter før minuttet er spilt. Etter fem positive minutter var gjestene frempå ved noen anledninger og viste at de helt klart har noe å komme med i disse oppgjørene. Likevel var det vertene som fikk kampens første store sjanse. Kartum var centimetre fra å sende Blink i ledelsen på et frispark fra 23 meter etter 14 minutter.

Viktigheten av oppgjøret skinte gjennom Det sesongavgjørende oppgjøret bar preg av at det var mye på spill. Ingen av lagene hadde tenkt å selge seg lett her, og ingen av lagene turte å kjøre opp for mye folk i angrep.

Selvmål som skulle vært annulert? Blink gikk opp i ledelsen etter 21 minutter. Et innlegg fra Bransdal gikk i retning Lillebo som ikke nådde opp til ballen. Bak Lillebo ventet midtstopper Jones som var uheldig og satte ballen i eget nett. Det er tvil vedrørende om scoringen skulle blitt annulert og hoveddommer Marius Lien konfererte lenge med sin assistent. Lillebo som var et hårstrå fra å være på innlegget så ut til å være i offside da innlegget gikk. Der var Blink heldige.

Blink hadde best kontroll i koket Etter scoringen fikk hjemmelaget kampen mer inn i sitt spor. De klarte å nøytralisere Askers trusler, og lå mer komfortabelt i deres 4-5-1 defensivt. Det tvilsomme målet, et par diskutable avgjørelser fra dommerkvartetten og solid tenning hos begge lag ga dessuten god kok i kampen og tilførte en herlig intensitet til thrilleren.

Noe roligere start på andreomgang Blink kom godt i gang, kontrollerte ballinnehavet og fikk et par gunstige brudd etter hvilen. Noe av den ekstreme intensiteten fra de første 45 minuttene var borte, men nerven i kampen var naturligvis fortsatt stor. Etter timen var kampen på bristepunktet. Asker jaget en scoring og Blink ble tidvis liggende fryktelig dypt. Asker sendte flere folk fremover for å få seg en scoring, men ble hardt straffet av vertene.

Ventet med årets Blink-scoring til årets viktigste kamp Etter 73 minutter sendte Sondre Stokke Blink et langt steg nærmere fornyet OBOS-kontrakt med et kremmerhus. Kanten drylet til fra 25 meter rett i krysset. Den får man ikke plantet særlig lengre opp i hjørnet. For et ellevilt skudd å dra frem da det betydde som mest.

Sendte Blink-fansen til himmels Med fem minutter igjen ga Ole Kristian Rødahl hjemmelaget et perfekt utgangspunkt foran søndagens returoppgjør. Han drylet til fra tilnærmet identisk hold som Stokke og kunne se at skuddet fikk samme utfall. Skuddet var på langt nær like velplassert og keeper Lia burde trolig gjort en bedre jobb med skuddet. Det bryr Blink-leiren seg dog fint lite om.

Fasit etter de første 90 minuttene er 3-0 til Blink. Et fantastisk utgangspunkt foran helgas Oslo-tur.