Det var i finalen av supercars på Lånkebanen søndag ettermiddag at Anton Marklund passerte Kevin Hansen da det var igjen en runde av løpet, og kunne cruise inn til seier under Hell RX.

Dette skulle imidlertid endre seg etter at premieutdeling og pressekonferanse var gjennomført.

Første reaksjon fra juryen

To timer etter at de var kommet i mål og fått utdelt sine pokaler kom FIA (Det internasjonale bilsportforbundet) med sin aller første juryavgjørelse. Denne sa at Kevin Hansen (andreplass) skulle ilegges ett sekund tidsstraff for å ha dyttet bilen til Niclas Grönholm i finalen. Dette førte til at Kevin og Niclas byttet plass, så finnen som på pressekonferansen var tydelig skuffet over en tredjeplass, dermed rykket et hakk opp.

Ny vinner

En time etter den første juryavgjørelsen fra FIA, kom nummer to.

Anton Marklund (førsteplass) ble diskvalifisert etter at granskerne fra forbundet hadde gått gjennom bilen etter målgang. Det viste seg at den ene braketten til hans støtfanger var uoriginal og laget av et rør med en tykkelse på 1,96 mm. Ifølge FIAs regelverk i mesterskapet, skal ikke disse være tykkere enn 1,50 mm.

Ingen store endringer sammenlagt

Dette fører ikke til noen store endringer sammenlagt i verdensmesterskapet, hvor kun ett poeng skiller det svenske brødreparet Kevin og Timmy Hansen. Andreas Bakkerud ligger nå på en tredjeplass i sammendraget, etter å ha røket ut i semifinalen på Lånkebanen.