Rosenborg røk på straffer etter høydramatisk kamp mot Aalesund. Ranheim komfortabelt videre etter sesongbeste mot Brann.

Ordinær start

Rosenborg mønstret en særdeles sterk startellever mot Aalesund som forrige uke knuste Moldes håp om avansement i cupen. Men, som vi ofte har lært tidligere denne sesongen er ikke en sterk startellever noen garanti for god fotball. Den første halvtimen av oppgjøret var ingen stor underholdning. Rosenborg dikterte kampen, dog uten at de kom til de større farligheter. Fembackslinja til Aafk som fungerte så godt mot Molde holdt stand også mot fjorårets seriemester.

Ektraordinær fortsettelse med to utvisninger

Kampen tok en ny vendig da Helland ble utvist etter halvtimen. Ei horribel takling fra vingen etter et aldri så lite tilfelle av overtenning førte til at Ola Hobber Nilsen med god grunn løftet rødkortet fra baklomma. Et potensielt trist punktum for en stor Rosenborg-personlighet. To minutter senere ble tilstanden enda mørkere på Lerkendal da Niklas Castro sendte Aafk opp i ledelsen. Kvarteret senere ble derimot Aalesunds spiss lei av å spille 11 mot 10, og sendte søknad til Hobber Nilsen om å få kveldens andre gule kort. Olafssons søknad ble innvilget, og lagene kunne ta fatt på andre omgang jevnbyrdige.

Reddet fra flause av Reginiussen, trodde man...

I andre omgang førte Rosenborg kampen, mens Bohinen og co parkerte bussen. RBK spilte seg til flere gode muligheter uten at det ga avkastning. I desperasjon la Rosenborg om til en langt mer offensiv formasjon, med Åsen og Meling som breddeholdere. Når alt håp så ut til å være ute var det som så ofte ellers en klar lederskikkelse i midtforsvaret som sto frem. Tore Reginiussen kriget inn utligningen med åtte minutter igjen på klokka etter fenomenet klabb og babb i feltet. Hva er mannen fra Alta laget av?

Dårligst på straffer

Det er ukjent hvor mange av de omlag 5100 tilskuerne på Lerkendal som frydet seg over nye 2 x 15 minutter fotball på en heller nitrist og iskald onsdagskveld, men undertegnede hørte få jubelbrøl da Hobber Nilsen blåste av etter ordinær tid. Ekstraomgangene fulgt manus til punkt og prikke. Rosenborg malte på og hadde ballen, mens de oransje kom på en og annen kontring. Ballen ville seg ikke i mål, og straffer måtte til. Aalesund gikk seirende ut av straffebataljen 4-5, etter at Søderlund bommet på sitt straffespark. Kort sagt katastrofalt.

Arkivbilde: Jubel i Ranheimsleiren Foto: Knut Erlend Jegersen

Ranheim knuste Brann

Ranheim regelrett knuste Brann på hjemmebane. Brann var nok i utgangspunktet ingen drømmetrekning, men onsdag kveld betydde motstanderen heller lite for de blå fra fjæra. Ranheim kunne slått hvem som helst. En strålende prestasjon sendte bergenserne tilbake til vestlandet med fire baklengsmål i sekken. Offensivt satt kombinasjonene godt, mens Barli og co holdte nullen bakover. Kampen føyer seg unektelig inn i historierekka blant de beste prestasjonene til Ranheim på under middels ærverdige Extra Arena.