– Heller ikke i år kan vi samle folk på tradisjonelt vis og vi har derfor bestemt at årets versjon av Aunegrenda Rundt også gjennomføres som i fjor – på egen hånd eller med dine nærmeste. Løpet kan gjennomføres i en periode over to helger – fra lørdag 29. februar til søndag 6. februar, heter det i en pressemelding fra Skigruppa i Haltdalen IL.

Slik ble rennet også arrangert i fjor, og fikk hele 85 deltagere.

Nå håper arrangøren på minst like mange deltagere i år når Aunegrenda Rundt har 30-årsjubileum. Dette betyr at det heller ikke denne gangen blir konkurranseklasse.

– Vi må gjøre det beste ut av situasjonen, og håper dette blir en god løsning i år. Vi har mange faste deltagere som vi ønsker velkommen tilbake, og håper at nye deltagere finner veien til Aunegrenda for en fin skitur i flotte omgivelser, sier Kjell Ove Oftedal, leder i skigruppa i Haltdalen IL.

Det blir uttrekkspremie blant deltagerne.

– Vi trekker ut et drikkebelte med et gavekort på 1000 kr fra Intersport Røros. Gavekortet har en innebygget rabatt til skirelatert utstyr på 40 prosent, sier Oftedal.

Nytt av året er at det lanseres en fotokonkurranse. Den som tar det beste bildet, vil også vinne 1000 kr. Tema for bildet bestemmer deltageren selv, det kan være natur, landskap, aktivitet, skilek, humor, eller noe annet.

Målet med konkurransen er å bidra til økt markedsføring av Aunegrenda Rundt i sosiale medier. Man kan legge ut bilde eller video på instagram (tag: #aunegrendarundt og #haltdalenIL) eller facebook (tag: #aunegrendarundt og @haltdalenIL).

Løyper prepareres av Holtålen turforening og tidspunkt for kjøring av løypemaskin kan følges på skisporet.no.

Registrering foregår via Vipps. Ved betaling får man registrert året som gjennomført. Eventuelle merker og statuetter for de to foregående år vil deles ut i 2023.