Siste serierunde, åtte kamper parallellt, iskalde publikummere, gulløl og gravøl. Syv måneder etter først spark på ballen var det søndag klart for siste spark på ballen i Eliteserien 2018.

Lite festfotball

To uker etter at Rosenborg sikret seriegullet var det endelig klart for gullfest på Lerkendal. For gjestene i gult var situasjonen en helt annen, de sto i fare for å ende blant de tre siste. Ikke uventet påvirket disse omstendighetene spillets gang på gressmatta. Gjestene var tente og strukturerte. Vertene slet med festspillet, og lot det være opp til kantspillerne å produsere målsjanser. Ingen kriseomgang av Rosenborg, men ikke helt den festforestillingen klubben inviterte til heller. Målløst til pause.

Spol frem til 70.

Kampbildet i andreomgang så tilsynelatende ut til å fortsette i samme spor som de første 45. Lite å melde om foran kassa, og mye balltrilling rundt sekstenmeteren til Glimt. Gultrøyene besøkte hjemmelagets halvdel i ny og ne. Publikum ble rett og slett servert en laber fotballkamp inntil 70 minutter hadde passert. Da skøyt Saltnes bortelaget i føringen. Rini Coolen svarte med å bytte inn De Lanley som minuttet senere utlignet til 1-1 med en hælflikk. Begge lag var brukbart fornøyde med 1-1, som ble sluttresultatet.

Bunnsolid

I kveld skal Rosenborg feire seriemesterskapet. Midtuka blir en transportperiode med det som blir et temmelig betydningsløst oppgjør mot Celtic, mens det på søndag skal kjempes om edelt metall på Ullevaal. To pokaler på en uke smaker nok godt, også for seiersvante trøndere. Seriegull, gruppespill i Europa og cupfinale i et turbulent år hvor Rosenborg aldri nådde sitt maks-potensial lover godt for årene som kommer.

Seriemester 2018. Foto: Per-Erik Ofstad