Noen dagers ferie, litt landslagsfotball og én treningsleir har vi vært vitne til siden sist det ble spilt kamp i Eliteserien. Tre uker etter årsbeste mot Brann ble Nils Arne Eggen hedret med seier over Vålerenga.

Energisk

Et uredd Rosenborg åpnet kampen med stor intensitet. De gode tendensene fra Bergen fortsatte, og energien i spillet var iøynefallende. Kanskje kan Horneland nå høste fruktene fra det harde treningsregimet han innførte ved sin ankomst. Søderlund i den møtende rollen ble strålende akkompagnert av Akintola og Adegbenro på kantene. Sistnevnte strålte i likhet med sine kompanjonger offensivt i banen, og var sist på ballen da hjemmelaget tok ledelsen 13 minutter ut i kampen etter et praktangrep. Minutter senere vartet han opp med sesongens hittil nydeligste ögongodis på Lerkendal da han chippet ballen elegant forbi Juárez. Reprisene av dribblingen har visstnok 18-års aldersgrense.

Bunnsolid

I andre omgang falt intensiteten i spillet, og RBK ble noe mer sittende i 4-5-1. Vålerenga slet derimot med å komme til de store farlighetene, og manglet giftigheten til RBK på siste tredel. Rosenborg var skumle på overgangene. 20 minutter ut i omgangen byttet Horneland inn De Lanley, et bytte som straks ga avkastning. Minuttet senere doblet han ledelsen som følge av et håpløst balltap på egen halvdel av VIF. Kvelden ble perfekt da Søderlund fire minutter før full tid sendte Rosenborg opp i 3-0. Foranledningen ble skapt av en meget god Konradsen.

Den nye statuen av Nils Arne Eggen Foto: Per-Erik Ofstad