Julie Blakstad leverte kampens første avslutning etter snaut 2 minutter. Fra langt hold utgjorde skuddet ingen trussel for keeper Siri Ervik, som fanget ballen enkelt. Bortelaget skulle få sin første mulighet etter snaut 6 minutter, men innlegget var ikke presist nok.

Blakstad var igjen på farten i det 12. spilleminutt, og fant nesten Marit Clausen med en gjennombruddspasning. Kolbotn-forsvaret var imidlertid med på leken og fikk klarert. Like etterpå ble Elin Åhgren Sørum spilt fri på venstresiden. Hun la lavt inn til Clausen som ikke fikk vendt om og avsluttet. Nære på for RBK.

Etter 21 minutters spill fikk RBK frispark helt ute ved sidelinja høyt i banen. Serven fra Sørum var ikke god nok, og ble headet ut av Kolbotn-forsvaret. To minutter senere fikk Emilie Joramo anledning til å teste skuddfoten. Det var krutt i avslutningen, men keeper Ervik fikk slått ballen unna. RBK opprettholdt et ettertrykk og et innlegg fra Kristine Minde støk så hvidt forbi hårtustene til både Clausen og Utland. Stor sjanse for RBK.

Kampens første corner kom først etter 27 minutter. Sørum slo ballen inn i klynga på bakerste stolpe, men Ervik bokset ballen unna.

Tre minutter senere fikk Kolbotn sin første corner. RBK klarerte enkelt.

RBK skulle få en ny stor mulighet etter 32 minutter idet Blakstad vant ballen på midten og satte full fart fremover. RBK rullet opp mot høyre, og ballen havnet til Utland som banket til. Ervik fikk hanskene på ballen, og ballen gikk til slutt ut til en corner som endte resultatløs.

Like etterpå var det Kolbotns tur. De spilte seg fri på venstre, og Julie Elise Klæboe avsluttet, men ballen gikk like utenfor.

I det 38. spilleminutt var det igjen Kolbotn som var på farten. De spilte seg på nytt fri på venstre og kom til en ny avslutning, men Kristine Nøstmo reddet trygt.

Det var det siste av betydning som skjedde i 1. omgang, og dermed sto det 0–0 til pause. Lagene vekslet litt på å ha initiativet i omgangen, men totalt sett var RBK det beste laget, selv om bortelaget definitivt også hadde sine sjangser.

2. omgang

RBK-trener Steinar Lein gjorde for en sjelden gangs skyld et tidlig bytte da han satte Sara Kanutte Fornes inn for Marit Clausen. RBK startet omgangen med et skikkelig trykk, og i løpet av de første fem minuttene av omgangen skulle to farlige innlegg gå like forbi Kolbotn-målet uten at en RBK-spiller kom til avslutning.

Etter 56 minutter fikk RBK ny corner. Andreassen slo presist på bakerste stolpe, der Ina Lundereng Vårhus ventet. Hun fikk imidlertid ikke avsluttet skikkelig, og ballen havnet på ny ut til Andreassen. Innlegg nummer to fant kun en Kolbotn-spiller. Tre minutter senere var det nok en corner til hjemmelaget. Denne gangen var det Sørum som fant Vårhus på bakerste stolpe, men heller ikke denne gangen fikk midtstopperen avsluttet på mål.

Spillet skulle jevne seg litt mer ut etter dette, men det var fortsatt RBK som dominerte banespillet.

Etter 65 minutter skulle kampens hittil største sjanse komme, også den signert hjemmelaget. Et presist innlegg fra Andreassen fant Utland rett foran mål, men landslagsspilleren maktet akkurat ikke å få tuppet ballen inn i nettet.

I det 70. spilleminutt skulle imidlertid endelig målet komme. Nok en gang var det corner. Elin Sørum slo presist inn, og foran mål var det Kristine Minde som skulle komme først på ballen og stanget den i mål til en fortjent ledelse for lettede RBK-jenter.

Hjemmelaget fortsatte å dominere banespillet også etter ledermålet, dog uten å skape store sjangser. En ny corner etter 80 minutter var godt slått på første stolpe, men Kolbotn vant den krigen og fikk ballen unna.

Kolbotn prøvde det de hadde, men evnet ikke å sette inn et press mot hjemmelaget i sluttminuttene. Dermed ebbet kampen ut i det som til slutt ble en forholdsvis kontrollert seier for Rosenborg, som med det er videre til kvartfinalen i årets norgesmesterskap.