Morten Strand spilte 53 kamper for Gjøvik/Lyn før han flyttet tilbake til Trondheim. Der ble det tre sesonger med Nardo. 1995-modellen er opprinnelig fra Leka. Han spilte fire sesonger for RBK før overgangen til Opplands-laget. Mørkluggen har også 17 kamper på aldersbestemte landslag.

Onsdag tegnet han 2-årskontrakt med Stjørdals-Blink Fotball.

- Spennende spiller

-Morten Strand er en veldig spennende spiller. Han har levert bra i 2 divisjon i flere år, både med Rosenborg 2, Gjøvik Lyn og Nardo, sier sportslig leder i Blink, Håvard Fuglem. - Morten er en kreativ og arbeidsom spiller som kan bekle flere posisjoner i banen. Han har spilt indreløper og sentral midtbane. Vi er veldig fornøyd med at Morten velge å forsterke Blinkskuta, og vi er overbevisst om at han er klar for Obosligaen. Morten fremstår som en autoritet og ledertype som helt klart tilfører oss mye. Dette er en meget god signering for oss, og samtidig en spennende og god mulighet for Morten. Akkurat slike gutter vi trenger i vår stall. Dette er ytterligere en trønder som forsterker vår filosofi. Morten var på radaren min både da han gikk fra RBK ttil Gjøvik Lyn, samt fra Gjøvik Lyn til Nardo i 2017, sier Fuglem, som også takker Nardo for en konstruktiv dialog i forbindelse med denne overgangen.

- Rette holdninger

-Han er først og fremst en god trøndersk fotballspiller, en som jeg personlig har sett og kjent til i mange år, bl.a. fra den tiden jeg var ambassdør for RBK. Morten har hatt en fascinerende vei opp gjennom fotballkarrieren, sier hovedtrener Roar Vikvang og fortsetter:

-Han er jo fra Leka. Der startet han med å trene sammen med oldboys-gjengen. Det var ingen aldersbestemte tilbud. Han har hele tiden hatt en indre drive for å bli bedre.

-Morten Strand er en fin fyr med de rette holdningene og verdiene. Hardtarbeidende og med bra intensitet i spillet sitt. Det han byr på er anvendelig i flere posisjoner, selv om det er indreløper han har spilt i Nardo. Han er ikke stor av vekst, men like fullt bra fysiksk og med trøkk i spillet. Han går foran i kraft av måten han spiller på. Han passer veldig fint i forhold til profilen vår med alder og trønder, sier Roar Vikvang.