Det var en revansjelysten gjeng som entret matta i Sandskogan onsdag kveld. Dent hadde gjort hele fire endringer fra elleveren som startet mot HamKam sist lørdag. Det var knyttet en del spenning til hva Blink kunne få til mot vestlandslaget, som av mange er tippet på opprykk i forkant av årets sesong.

Hauge sendte Blink i føringen

Allerede etter snaut fem minutter spilt satt kampens første scoring i nettet. Kaptein Vegard Fiske sendte ballen opp til Jakob Rømo Skille, som headet ballen videre til Joachim Erlend Olufsen. Erlend Olufsen mistet ballen i duell med gjestenes Alex Kryger. Holand Tøsse klarte derimot å få snappet ballen, og sendte ballen elegant inn til Runar Hauge. Hauge gjorde ingen feil, og satte ballen mellom beina på Mor Mbaye i Songdalmålet.

– Kjetil har vært utrolig god til å finne meg, han har gjort det i alle treningskampene, sa Hauge på den digitale pressekonferansen etter kampslutt.

Stjørdals-Blink gikk i garderoben med 1-0 ledelse etter scoring av Runar Hauge. Foto: Henrik Einangshaug

Tom Dents mannskap skapte en rekke sjanser utover i første 45`, blant annet flere hvor målscorer Hauge var delaktig. Det ble med sjansene, og Blink gikk i garderoben med 1-0 ledelse.

Utlignet på frispark

Kristoffer Hoven utlignet for Sogndal. Foto: Henrik Einangshaug

I det 57`spilleminutt kom omsider utligningen for gjestene. Sogndal fikk frispark som de forsøkte å ta raskt, men ble stoppet av dommer Martin Berg. Nessø fikk ansvar for å ta frisparket, og sendte den perfekt til Kristoffer Hoven som fikk foten på den, og utlignet for Sogndal.

Tok seieren med ti mann

Cirka 20 minutter før slutt går Blink på nytt i angrep. I det Rømo Skille skal til å sende ballen videre, stempler han Blårud. Dommer Berg mente forseelsen fortjente gult kort, og ga Rømo Skille sitt andre gule kort for dagen, og dermed utvisning. På spørsmål etter kampslutt hva Dent selv mente om utvisningen, svarte Dent at han ikke hadde noen spesiell mening om utvisningen av Rømo Skille, og ikke ønsket å bruke energi på slikt.

En mann mindre på banen stoppet derimot ikke Blink fra å fortsette å gå i angrep. Dents mannskap var flere ganger frempå, og fikk til slutt uttelling. Åtte minutter før full tid fikk Blink frispark i gunstig posisjon rett utenfor 16-meteren. Frisparket fikk en annen av Blinks innlånte fra Bodø/Glimt ta, Ask Tjærandsen-Skau. Leiesoldaten satte frisparket rett opp i venstre kryss bak en sjanseløs Mor Mbaye.

Flere mål ble det ikke, og Stjørdals-Blink kunne juble for første seier denne sesongen. Tirsdag neste uke venter ny kamp i OBOS-ligaen for Blink, når Dents mannskap tar turen til Grimstad for å møte Jerv. I fjor havnet Blink to plasser lengre ned på tabellen enn Jerv, og spilte uavgjort henholdsvis 2-2 og 1-1 i oppgjørene mot Jerv sist sesong.

Fakta før kampstart

Dagens to lag hadde møtt hverandre to ganger tidligere før kveldens oppgjør, begge under OBOS-ligaen i fjor. I runde 9 i fjor møttes lagene på Sandskogan, det oppgjøret endte 2-2 etter scoring av Kartum og Skille. Blårud og Totland scorte Sogndals mål. Når lagene på nytt møttes på høsten i Sogndal, var Sogndal det sterkeste laget, og vant kampen 3-2. Kartum og Augdal sto for Blinks mål, mens Ndour, Eid og Blårud scoret for vertene.

Blink har spilt fire kamper i år til nå, hvorav tre treningskamper, det har endt med en seier og tre tap. Dagens verter tapte sesongens første kamp i OBOS-ligaen mot Kjetil Rekdals HamKam 3-0. Sogndal har spilt seks kamper i år til nå, hvorav fem treningskamper, det har endt med en seier, en uavgjort og fire tap. Sogndal spilte uavgjort 1-1 mot Ullensaker/Kisa i seriepremieren. Både Stjørdals-Blink og Sogndal har spilt treningskamp mot Molde. Blink tapte 2-1, Sogndal 2-0, begge kampene ble spilt på Aker Stadion i Molde.