Saken oppdateres...

For første gang siden korona-pandemien brøt ut er 600 tilskuere til stede på Lerkendal, og det skjer når hemnværing Helland igjen har fått plass på banen fra start.

Svenske Rasmus Wiedesheim-Paul kan også få sin debut i denne kampen, men starter på benken.

Herlig

Det er rett og slett deilig å høre applausen fra 600 tilskuere denne varme søndagskvelden i november, når lagene entrer banen. Endelig er det litt mer liv på Lerkendal igjen. I kveld kan det bli godt for spillerne å være på banen. For første gang denne sesongen, kjenner man trykket når "Bilde tå`n Ivers" runger over en perfekt gressmatte.

Gjestene fra Kristiansand står for avspark, og kampen er i gang. Det rotes en del fra begge lag i åpningsminuttene, og hjemmelaget gir fra seg ballen litt for lett. Bortelaget prøver seg på et par halvgode sjanser, uten at det fører til mål.

Etter knappe sju minutter kommer Konradsen Ceide på et fantastisk løp, og leverer ballen videre til Helland som dessverre roter bort ballen hos Start sitt forsvar. Dette var starten på et nydelig angrep.

Når Rosenborg blir tildelt en corner etter 13 minutter er den pent slått av Helland, og Reginiussen kan heade den inn, men ballen går rett i den lengste stolpen.

Kampen har passert kvarteret, og hjemmelaget leverer stadig bedre og bedre. Et par gode forsøk på hjørnespark her nå, men dessverre har det endt opp med å være svært nært.

Pa Konate blir felt etter 20 minutter, noe som fører til et frispark som Helland kan levere på. Frisparket er svært godt, og ballen går såvidt over buret og ut til nytt hjørnespark. Det ender med en pent slått corner. Det er overraskende at trønderne ikke leder med to mål allerede.

I det kampen nærmer seg halvtimen gjør Rosenborg sitt aller første bytte. Anders Konrdasen går ut, og inn kommer Per Ciljan Skjelbred i sin kamp nummer 250 for klubben. Når Konradsen går inn i garderoben, kan det virke som han har fått seg en lett skade.

I det 36. spilleminutt kommer nok en stor sjanse for hjemmelaget. Helland slår igjen et meget pent frispark, som blir headet rett over mål. Denne førsteomgangen kan allerede nå oppsumeres med flere gode sjanser på dødballer. Rosenborg kan også prise seg lykkelig over at Hansen i buret er våken, for Start har hatt noen ekstremt gode muligheter de, også.

At det står 0-0 til pause, er intet annet enn rene tilfeldigheter. Denne omgangen har vært full av mange halvgode sjanser, så alt handler nok om hvem som klarer å holde trykket oppe etter pause.¨

Innbytter-mål

Når pausen er over og kampen er i gang igjen, blir Helland værende i garderoben. Det betyr at Carlo Holse nå er på banen foran andre omgang.

Rosenborg virker til å fortsette å styre spillet slik som de gjorde mot slutten av første omgang, og det er i øyeblikket lovende tendenser ute på banen. Det høye antallet dødballer fortsetter også i denne omgangen, uten at dette gir noe uttelling.

Kampen passerer timene og denne kampen har nok hatt et enormt høyt antall sjanser, og det er utrolig overraskende at det ennå ikke har blitt mål for noen av lagene. Hjemmelaget slurver mer og mer utover i omgangen, og Start får festet seg mer og mer.

Endelig kommer det et svært etterlengtet mål for Rosenborg etter 66 minutter, og det er innbytter Carlo Holse som gjør det. Han får en god stikker av Konradsen Ceide og kommer alene med Starts keeper Amund Wichne, og setter ballen lett i nettet.

Det gjenstår kun syv minutter av ordinær spilletid i kveldens kamp, og etter Holse sitt mål har det ikke vært mye å skrive hjem om. Fortsatt noen halvgode sjanser, uten noe uttelling. Men at denne kampen skulle hatt mye flere mål er det liten tvil om.

I tilleggsminuttene gjorde gjestene alt de kunne for at trønderne bare skulle få ett poeng, men lyktes ikke. Selv om forsøkene var både mange og gode.

Rosenborg kan totalt sett være fornøyd med å få full uttelling når det gjelder poeng etter kveldens kamp, for det har handlet mye om flaks. Carlo Holse kom inn i kampen midtveis, og reddet alle de tre poengene. I tillegg må det være utrolig godt å ha 600 tilskuere på tribunen, som både klager og applauderer.