Rosenborg hadde et strålende utgangspunkt foran oppgjøret mot Linfield etter en solid 0-2 seier i Nord-Irland. Formkurven har også i aller høyeste grad pekt oppover den siste tiden, og spørsmålet mange stilte seg var hvorvidt omstendighetene kunne få trønderne til å ta for lett på kveldens oppgave. Svaret på det var kort og greit, nei.

Trygt og godt

Rosenborg hadde grei kontroll de første 45. Laget viste ingen tegn på at avansementet skulle være i fare, og kontrollerte oppgjøret. Bedre ble det ikke for bortelaget da formspillerne Hedenstad og Konradsen fant hverandre på et hjørnespark etter 20 minutter. En glimrende corner fra høyrebacken, etterfulgt av et solid hodestøt fra indreløperen sendte Rosenborg opp i en tremålsledelse sammenlagt. Ingen prestasjon på høyde med Viking-kampen, men trygt og solid av Rosenborg de første 45.

Avansementet var aldri i fare

Konradsen scoret sitt andre mål for kvelden fem minutter etter hvilen. Godt forarbeid av Pål Andre Helland gjorde at Rosenborgs nummer åtte fikk avslutte upresset fra 11 meter. Formspillerens avslutning var upåklagelig. Nok en strålende prestasjon av indreløperen som har vært sesongens beste spiller for Rosenborg. Innbytter Akintola økte ledelsen til 3-0 tyve minutter før slutt. Gledelig var det at også iskalde Pål Andre Helland fikk vist noen av hans kvaliteter. Profilen scoret Rosenborgs fjerde mål fem minutter før slutt, og var også direkte involvert i to andre mål. Utvilsomt godt for spilleren som har vært iskald denne sesongen.

Gjermund Åsen - Et problem for Rosenborg?

Gjermund Åsen ble hentet tilbake til Rosenborg etter at han forrige sesonge ble assistkonge i ligaen. Spilleren ble trolig tiltenkt tier-rollen i Hornelands nye formasjon, en posisjon som også Pål Andre Helland ble drillet i under sesongoppkjøringen. Nå, et halvt år senere har Rosenborg forlengst gått tilbake til den trygge 4-3-3 formasjonen, og Åsens naturlige rolle som offensiv midtbane foran to dypere midtbanespillere med støtte- og forsvarsplikt eksisterer ikke lengre. Åsen har ikke overbevist i indreløperrollen og hans egenskaper står ikke i stil til kravene Horneland stiller til kantrollen.

Ikke stått til forventningene

Åsen hadde neppe sett for seg at sesongen i all hovedsak skulle bestå av innhopp som ving, indreløper og back supplert av sporadiske plasser i startelleveren mot svakere motstand. Åsen er naturligvis isolert sett mer enn god nok til å starte flere kamper for RBK, men klubbens formasjon tillater ikke spilleren spilletid i hans naturlige posisjon. Per dags dato er han nok en god rotasjonsspiller for klubben, men på lengre sikt vil en spiller av hans kaliber kreve mer spilletid. Åsen er på mange måter et symptom på noe av det som gikk feil i startfasen av prosjekt-Horneland, og spilleren kan bli et problem for klubben på sikt.