Interessen rundt torsdagens oppgjør i Europa League sto ikke i stil med nivået på motstanderen. Sporting har et navn som klinger godt i i fotball-Europa, men Trondheim sto ikke akkurat på hodet foran årets fjerde kamp i gruppespillet. Man kan jo skjønne hvorfor...

Holdt unna i et kvarter

Et kvarter tok det før det middels engasjerte bortelaget oppskriftsmessig tok ledelsen. Midtstopperen Coates som utrolig nok fikk et tosifret antall kamper for Liverpool sendte portugiserne i føringen med et hodestøt. Scoringen var ikke på høyde med brassesparket hans mot QPR for Liverpool i 2012 estetisk, men jubel fikk han uansett av omlag 100 tilreisende fra den iberiske halvøy(søk gjerne opp video av brassesparket på din foretrukne søkemotor).

Ikke første gang personlig feil fra Lundemo får konsekvenser i år...

Etter scoringen var det Rosenborg som skapte de største sjansene, uten at det på noen måte ble hett rundt ørene på Ribeiro mellom stengene for de grønne og hvite. Istedenfor ble Rosenborg nådeløst straffet av Sporting-kaptein Fernandes. Spilleren som ikke akkurat la ned flere meter enn strengt tatt nødvendig fikk ballen etter en håpløs pasning av Lundemo, og sendte ballen forbi Hansen.

Nitrist

Trondsens skudd alene med keeper minutter senere oppsummerer muligens omgangen greit for Rosenborg. Fra fem meter meide indreløperen ballen over VIP-tribunen og opp på rad 42. Grenseløst dårlig omgang av RBK hjemme i Europa nok en gang. Kjernen sang for anledningen Terje Tysland med "No går det på ræva".

Transportetappe for Sporting

Andre omgang ble ingen underholdningsmessig høydare. Rosenborg manglet det lille ekstra for å score, mens Sporting var forholdsvis fornøyd med tingenes tilstand. Omgangen var vesentlig bedre av Rosenborg, men det skulle bare mangle. Kveldens største (og eneste) jubelbrøl kom da Pål Andre Helland ble byttet inn med kvarteret igjen. Profilens veg til startelleveren ble ikke akkurat kortere da han denne gangen ble nødt til å varme benken for Åsen.

Skaper ingen entusiasme

Det var kort sagt flaut å være Rosenborg-supporter denne kvelden. Totalt likegyldige Rosenborg-spillere ble igjen utspilt på hjemmebane i en gruppespills-kamp. Denne gangen av et under snittet tent Sporting-lag som omtrent holder på å gå i oppløsning grunnet "indre uro". Små-triste 11 018 tilskuere tok turen til Lerkendal denne kvelden. I gruppespillets siste hjemmekamp mot LASK 28. november kan man nok få publikumstall som tidligere har vært forbeholdt hjemmekamper mot Elverum og Linfield i 2. runde av cup og Europa-kvalik.