Etapperittet Tour te Fjells samlet en rekke av landets beste junior- og seniorsyklister sist uke. Tour te Fjells er sesongens eneste etapperitt i Norgescupen i landeveissykling, og et av de Norgescupene som samler flest deltagere. Stjørdals-Blink syklisten Camilla Rånes Bye viste gode takt gjennom hele etapperittet i Valdres.

- Synes det har vært en artig og lærerik helg, det vil jeg si. Det har vært bra konkurranse, og gode ryttere jeg har syklet med, sier Rånes Bye til Nea Radio.

- Ikke helt stang inn

Skatvalsjenta har imponert stort så langt denne sesongen. I juni syklet hun inn til en 2. Plass under Norgescupen på hjemmebane, før hun uken etter ble Norgesmester i fellesstart. Torsdag vartet Camilla opp med en 5. Plass på motbakketempoen opp Storefjell, før hun fredag og lørdag syklet inn til en henholdsvis 4. og 5. Plass.

- Jeg føler ikke det har gått helt stang inn for min del denne helga. Det har vært litt sånn nesten, men ikke helt opp. Har fått en god gjennomkjøring og god erfaring, og det er viktig det og.

På det avsluttende gaterittet søndag, var Camilla med teten helt inn. Inngangen til oppløpet ble ikke slik hun hadde ønsket, og det ble derfor for tøft å kjempe om seieren på etappen.

- Det ble litt lure kjøring, taktikkeri og sånn. Det blir litt rykk og napp gjennom rittet, men ingen som klarer å komme i fra. For min del ble det litt feil inngang på oppløpet, når hun jeg lå på hjul til i svingen før bremset opp litt, og da måtte jeg det og. Da ble de tre foran litt for langt foran.

Reiser videre til seksdagersritt

Allerede mandag ettermiddag er det klart for nytt ritt for Rånes Bye og flere av Blink-rytterne. Skatvalsjenta reiste rett fra Valdres til Sør-Sverige og Tidaholm. Der arrangeres det denne uken U6 Cycle Tour, seksdagersritt som samler flere av Nordens beste syklister. Camilla har syklet seksdagersrittet to ganger tidligere, og ser frem til flere ritt.

- Det blir tøft det, men jeg gleder meg. Det er artig å konkurrere, og endelig får man konkurrere.

I Tidaholm venter to tempoer, tre fellesstarter og et gateritt. Selv om hun kommer til etapperittet med fire ritt i beina allerede, ønsker hun å være med å vise seg frem. Hun velger allikevel å se det an hva hun velger å gå for.

- Det blir kanskje noen etapper da, og se det an. Se om det går an å bli med i et brudd, eller om det er noen spurt. Må se det litt an.

Hør hele intervjuet med Camilla i lydfilen under.