Over et halvt år har gått siden trener Roar Vikvang og resten av Stjørdals-Blink kunne juble for opprykk til norsk fotballs nest øverste nivå. Ventetiden siden den gang har vært lang, men fredag er det endelig klart for serieåpning når Ranheim gjester Sandskogan. Vikvang ser frem til å endelig se gutta sparke i gang sesongen.

- Det ble en veldig spesiell sesong nå med ei ekstremt lang oppkjøring, det blir godt å endelig få lov til å spille kamper nå, vi gleder oss veldig til fredag.

Datoen 26.oktober 2019 vil for hele klubbens historie stå som en spesiell dato, da klubben endelig tok steget opp fra 2. til 1. divisjon. Siden klubben rykket opp har flere spillere dratt, men også flere spillere har kommet til. Senest fredag signerte hentet Stjørdals-Blink Arne Holter fra Nardo.

- De fleste spillerne våre har ikke vært høyere enn i 2.divisjon, og det er nok den største spenningen å se hvordan vi klarer oss når vi skal opp på et høyere nivå, og det er en gang sånn for all som har klatra i divisjonssystemet, at en gang var første gangen de spilte på det nivået, og for mange av våre gutter blir det for første gang i år. Men jeg tror vi er godt i rute, og at vi har en stall som kan bite ifra seg og spille gode kamper.

Saken fortsetter under lydfila

Fjorårets toppscorer er klar

Forrige sesong scoret Stjørdals-Blink hele 69 mål på 26 kamper, hvorav 23 av de kom fra Mats Lillebo. Etter et par sesonger i Ranheim, ble Lillebo sendt på lån til Stjørdals-Blink sist sesong, et lån som i desember ble til en permanent overgang for toppscoreren. Fredag står flere tidligere lagkamerater på motsatt banehalvdel, noe Lillebo ser frem til.

- Det er klart det er litt spesielt, men det er mest før og etter kampen man tenker på det, når du er i kampens hete så spiller det egentlig ikke så stor rolle, men det blir jo litt ekstra deilig å slå dem når du kjenne dem såpass godt.

Årets sesong blir første gang i historien at Stjørdals-Blink spiller på nest-øverste nivå i norsk toppfotball, noe som har fått flere eksperter til å tippe laget på nedrykk. Lillebo er klar på

- Det blir nok sikkert en kamp om å berge plassen i første omgang, og blitt tippet på nedrykk av alle bettingsider, men det var vi for så vidt også andre divisjon i fjor også, så vi har tenkt å motbevise det igjen, men som sagt så blir det å berge plassen i første omgang, noe vi skal være veldig fornøyd med.

Morgendagens kamp mellom Stjørdals-Blink og Ranheim kan du høre direkte her på Nea Radio, sendingen fra Sandskogan starter 17:00.