Utgangspunktet var topp mot bunn da Rosenborg gjestet Røa onsdag kveld. Kampen skulle imidlertid utvikle seg til noe som mer fortonet seg som et hatoppgjør mellom jevnbyrdige rivaler.

Det var bortelaget som kom best i gang på Røa kunstgress. RBK presset Røa tilbake i banen uten å klare å spille seg til klare målsjanser i løpet av åpningskvarteret.

Likevel var det hjemmelaget som skulle ta ledelsen. 15 minutter var spilt da Røa først fikk et frispark i innleggsposisjon. På den påfølgende dødballen havnet to Røa-spillere i bakken, og dommeren pekte på straffemerket. Linn Huseby gjorde ingen feil og sendte bunnlaget i ledelsen.

Heldig utligning

Storspiller: Cesilie Andreassen leverte nok en sterk kamp på RBKs midtbane. Foto: Henrik Einangshaug

RBK-jentene virket rystet av det uventede baklengsmålet, og Røa presset på for dobling av ledelsen, men uten å lykkes. Etter hvert som halvtimen nærmet seg, spilte trønderne gradvis mer inn i kampen igjen, uten å klare å produsere de store sjangsene.

Etter 32 minutter skulle derimot Røa-forsvaret få et akutt tilfelle av gavmildhet. Julie Blakstad fikk hodet på et innlegg fra høyre side. Ballen dalte ned midt mellom de to Røa-stopperne som ikke ble enige om forsørgeransvaret for ballen. Marit Clausen var gjedda i sivet, og i et panisk forsøk på å hindre toppscoreren i å sette ballen i mål, tuppet en ulykksalig Sarah Suphellen selv ballen forbi keeper Josefine Ervik. Utligningen var et faktum, og den var av det særdeles klønete slaget.

1–1 var dermed stillinga til pause.

Kaoskamp

Andre omgang skulle utvikle seg til et drama flerfoldige Oscar-nominasjoner verdig.

Først satte hjemmelagets Vilde Gullhaug Birkeli Rosenborg-keeper Rugile Rulyte på en skikkelig prøvelse etter 64 minutter. Birkeli banket til fra kort hold, og Rulyte fløy opp i krysset som en rastløs katt og fikk slått ballen ut til corner. Og det var bare begynnelsen på dramaet.

69 minutter: Rosenborg får en kontring og tar vare på den som bare Rosenborg kan. Marit Clausen er dypt i banen og spiller inn sentralt til Cesilie Andreassen. Sistnevnte ser at Julie Blakstad har store rom på venstre kant, og spiller rett i bakrom. Bortimot alene med Ervik gjør Blakstad ingen feil, og setter ballen elegant i lengste hjørne. RBK har snudd kampen.

Målscorer: Elin Åhgren Sørum avsluttet praktangrepet som til slutt ga Rosenborg seieren. Foto: Henrik Einangshaug

76 minutter: Kveldens prestasjon, utført av fire spillere. Kaptein Mali Lilleås Næss tar ned et adresseløst oppspill fra Røa på egen 16-meter. Hun spiller inn sentralt til Emilie Joramo, som omgitt av Røa-spillere i høyt press på én touch ekspederer ballen fremover i banen til Andreassen. Hun spiller videre til Elin Åhgren Sørum. Sørum forserer sentralt i banen og legger ballen tilbake til Andreassen som har gått på løp. Røa er i ubalanse. Høyresida er helt åpen. Andreassen forserer så langt hun kan og slipper ballen ut til Lisa-Marie Karlseng Utland. Vel inne i Røas 16-meter slår Utland et innlegg, igjen på én touch, langs bakken tvers gjennom feltet til en fullstendig umarkert Sørum som har løpt inn i boksen. Sørum banker til på direkten, og RBK dobler ledelsen. Et fullkomment angrep og en verdig kandidat til årets mål i Toppserien.

85 minutter: Røa får frispark rett utenfor RBKs 16-meter. Katrine Winnem Jørgensen er nådeløs, og klinker ballen utagbart ned hjørnet for Rulyte.

88 minutter: Røa får straffespark når Emilie Bragstad feller Hanna Terry idet hun er igjennom. Direkte rødt kort til Bragstad. Røa kan utligne, men Linn Huseby kollapser under presset og presterer å sette straffesparket utenfor mål.

Rosenborg drar til slutt i land seieren etter en kaotisk omgang der temperaturen stadig steg, og dommeren mistet kontroll på kampen. Totalt endte kampen med fem scoringer, to straffespark, fem kort, selvmål og – for å toppe det hele – to trenere som ikke var vel forlikt etter kampslutt.

RBK-trener Steinar Lein og Røa-trener Geir Nordby kranglet høylydt med hverandre etter kampslutt, så intenst at fjerdedommer måtte gå imellom. Hva uenigheten gikk ut på er vanskelig å si, men et høyere antall gestikuleringer og pekefingre etter en fotballkamp skal godt gjøres å finne.

Til tross for seieren faller RBK én plass på tabellen. LSK har sneket seg foran på flere scorede mål.