Søndag 31. oktober 2021 markerer starten på det som skal være ny trøndersk og norsk håndballhistorie. Etter over et halvt år siden første kontakten med Sander Sagosen, kunne Jostein Sivertsen presentere sine seks nye signeringer. Sagosen ble sammen med de norske landslagsspillerne Magnus Gullerud, Magnus Abelvik Rød og Torbjørn Bergerud, og islendingene Janus Dadi Smarason og Sigvaldi Guðjónsson presentert som nye Kolstad-spillere søndag.

Store ambisjoner

Sivertsen er ikke i tvil om hvor ambisjonene ligger med dette prosjektet. Innen 2024 skal klubben bli Norges beste håndballag. På sikt har de en ambisjon om å vinne Mesterligaen. Sagosen forteller at han allerede i februar ble kontaktet av Sivertsen.

F.v. Jostein Sivertsen, Torbjørn Bergerud, Magnus Abelvik Rød, Sander Sagosen og Vidar Riseth (sponsorsjef Rema1000). Foto: Henrik Einangshaug

- Han luftet litt tanken om å skape verdens beste håndballklubb i Trondheim, og da ville han ha meg med på det. Da sa jeg at det var veldig attraktivt, men det er klart det hjelper ikke bare med meg, sier Sagosen til Nea Radio.

I 2018 ble Sagosen kåret til verdens beste håndballspiller av Handballplanet, der håndballjournalister fra 24 land stemmer frem den de mener er den beste.

Sagosen sier det var naturlig for han å velge Kolstad, når han så hvor realistisk prosjektet var.

- Det her er et prosjekt som er for godt å si nei til om man kan si det sånn. Det her handler for min del om å få skape verdens beste håndballag i min hjemby, som er en hver idrettsutøvers drøm.

Godt nytt for landslaget

Selv om Norges herrelandslag i håndball ikke kan vise til samme medaljestatistikk som kvinnelandslaget, er det all grunn til å tro at noe er på gang. Samtlige tre medaljer fra EM/VM har kommet i løpet av de siste fire årene. I 2017 og 2019 tok Norge sølv i Håndball-VM, mens de i 2020 tok bronse under EM som ble arrangert i Norge, Sverige og Østerrike. I sistnevnte mesterskap ble Sagosen toppscorer med sine 65 mål, nærmere 20 flere enn hviterussiske Mikita Vailupau.

Magnus Abelvik Rød ble søndag presentert som Kolstad-spiller fra sommeren 2023. Foto: Henrik Einangshaug

Sommeren 2023 kommer Sagosen til klubben sammen med landslagskollega Magnus Abelvik Rød. I 2017 forlot sistnevnte Norge og Bækkelaget for å spille for tyske Flensburg-Handewitt. For to dager siden bekreftet Rød ovenfor TV 2, at han hadde takket nei til ny kontrakt med tyskerne. Nå ser han frem mot å spille for Kolstad, og er samtidig ikke i tvil om at denne er godt nytt for landslaget.

- Nå må vi begynne å spille sammen, men helt klart. Vi kommer inn i en alder som gjør at vi begynner å nærme oss peaken vår. Sander 27 år, jeg 26 og Torbjørn 28, vi går inn i våre beste år. Det er da man begynner å snakke om at man skal ta den gjeveste av de gjeve.

Mesterskap på hjemmebane

De kommende årene skal flere internasjonale mesterskap i håndball arrangeres på norsk jord. I 2023 og 2028 er Norge vertsnasjon sammen med Danmark og Sverige for VM for kvinner. På herresiden er Norge sammen med Kroatia og Danmark arrangør av VM i 2025, samt EM i 2026 med Sverige og Danmark.

Norge, Sverige og Danmark er eneste søker om mesterskapene i 2026 og 2028. Tildeling finner sted på EHF-kongressen i november 2021.