– Helga har vært litt kald og veldig fin. Det har vært mye idrettsglede, mye god mat og mye godt humør, sier leder i Røros idrettslag, Anne Luksengård Mjelva.

Omlag tusen barn fordelt på 130 lag har brukt helga på å spille fotball under Bergstadcup på Røros. Det ble spilt sluttspill i 13- og 14-årsklassene, og Klæbu stakk av med seieren i to av finalene.

– I 13-årsklassen jenter gikk Klæbu av med seieren, 6-0 over Follebu/Gausdal. I gutter 13-klassen vant Byneset 6-3 over Flatås IL, forteller Luksengård Mjelva.

– I 14-årsklassen for jenter var det også Klæbu som stakk av med seieren, 9-2 mot Selbu, og så ble det 3-2 mellom Skaun og Sjetne i gutteklassen.

Luksengård Mjelva vil ellers ikke trekke frem noen spesielle sportslige prestasjoner.

– Det er helt klart forskjellig nivå på barna som spiller, men jeg synes det er viktigere å se på gleden de har av å spille fotball og gleden de har av å få være med på et sånt arrangement, enn å se på prestasjoner.

På spørsmål om utenomsportslige prestasjoner har hun derimot mye å trekke frem.

– De som har stått på å jobbe for at denne cupen blir noe av, alle frivillige både før og under cup, det er gode prestasjoner. Det er vel over tusen dugnadstimer som er lagt ned i denne cupen, så alle som har vært med fortjener en stor pokal.

Hør intervjuet med idrettslederen her: