Det var duket for et skikkelig toppoppgjør i LSK-hallen da RBK gjestet LSK Kvinner i Toppserien lørdag ettermiddag. I det som i utgangspunktet var en skikkelig sekspoengskamp

Best før hvilen

Det var utvilsomt gjestene som var best i første omgang. RBK rev til seg initiativet fra start og hadde mye ballbesittelse. Men, som tidligere i sesongen, så var det ei utfordring å spille seg fram til store sjangser. Marit Clausen og Lisa-Marie Karlseng Utland fikk bortelagets to store muligheter da de hver sin gang fikk hodet på et innlegg fra venstre, men uten å evne å styre ballen mellom stengene.

LSK på sin side hadde lite å komme med før pause. Et par minutters trykk mot RBK-boksen kort tid før pause var den offensive beholdningen fra hjemmelaget, men Vårhus og Bragstad hadde stort sett god kontroll.

Tok ledelsen

Umiddelbart etter pause så det ut til at LSK hadde både strammet og hisset seg opp. Gultrøyene gikk friskt ut og satte et press, uten å klare å skape store sjangser.

Så smalt det plutselig andre veien, da Elin Åhgren Sørum etter en horribel pasningsfeil i LSK-forsvaret, dro seg fri og banket ballen utagbart opp i nettet bak LSK-keeper Ida Nordstrøm. Totalt sett fullt fortjent ledelse til RBK.

Dagens kvinne: Elin Åhgren Sørum ble omsvermet av lagvenninnene etter å ha sendt RBK i ledelsen mot LSK. Foto: skjermdump Direktesport

LSK spilte seg til en stor sjanse etter 68 minutter da Emilie Haavi førte ballen opp på venstre side. En form for kombinasjon av skudd og innlegg satte RBK-keeper Kristine Nøstmo på prøve, men ingen LSK-spillere var aggressive nok foran målet, og ballen trillet dermed like utenfor lengste stolpe.

Gigantsjanse

RBK kontrollerte i stor grad kampen etter scoringen. LSK slet med å få kontroll på ballen over tid, og fikk dermed ikke etablert et skikkelig trykk mot RBK-målet.

Før sluttminuttene.

Tre minutter før full tid ga RBK bort en helt unødvendig corner da Mali Lilleås Næss helt upresset sleivet ballen utover dødlinja. Den corneren var godt slått, og Sophie Haug fikk hodet på ballen. Den gikk i stolpen, og på returen var Nora Eide Lie og satte ballen i stolpen igjen. Den helt ekstrem sjanse var dermed forspilt, og nærmere skulle ikke LSK komme.

Dermed vant RBK den viktige bortekampen. Det gjorde også Vålerenga (2–0 over Sandviken) og Avaldsnes (2–0 over Arna-Bjørnar). Dermed er Vålerenga fortsatt serieleder, fire poeng foran Avaldsnes og RBK med én kamp mer spilt.

Neste kamp for RBK er lørdag 12. september klokka 15:00 hjemme mot Røa.