VM i Rallycross på Hell 2021 er avlyst. Det ble klart onsdag formiddag.

Årsaken er de strenge norske innreise- og karantenereglene under koronapandemien. Isteden blir VM-runden avviklet i Montalegre i Portugal i oktober, opplyser arrangørene onsdag formiddag.

Daglig leder Annette Tollefsen Jensen er ikke overrasket over avgjørelsen og sier at arrangementet skal komme sterkt tilbake i 2022.

– Det er på en måte godt i forhold til koronasituasjonen, og så er det fryktelig leit fordi vi har veldig lyst til å få til et arrangement og få til en happening, sier hun.

Hvilke konsekvenser avlysningen får, er hun usikker på.

– Ikke store konsekvenser, men det får konsekvenser. Så får vi se hvor mye regjeringa legger på bordet som vi kan få. Det har vært snakk om at vi, ved en avlysning, vil få igjen omlag 50 prosent, sier Tollefsen Jensen.

Når det kommer til alt arbeid som er lagt ned med tanke på årets utgave av Hell RX, så mener hun dette ikke er helt forgjeves.

– Vi har lagt veldig mye arbeid bak oss, men det er ingenting som renner ut i sanden. Vi står bare enda bedre rustet til 2022, så det er ingenting som er bortkastet.

Hør intervju her: