Stjørdals-Blink ble i forkant av årets sesong tippet nederst på tabellen av en rekke fotballeksperter. Etter 29 serierunder er mulighet for OBOS-liga spill neste sesong fortsatt tilstede på Sandskogan.

I forrige serierunde borte mot Åsane, så det lenge ut til å ende med tap for trønderne, etter Senai Hagos scoring etter cirka halvtimen spilt. I det 80` spilleminutt dukket derimot klubbens toppscorer Mats Lillebo opp, og sikret Blink et poeng som kan vise seg å bli helt avgjørende for å unngå nedrykk.

Tabellen før siste runde.

- Fokus på oss selv

Samtlige kamper har i siste runde avspark 15.00 i morgen. Strand sier at spillerne har fokus på hva de selv kan gjøre, og ikke hvordan det går i kampen mellom Sogndal og Ull/Kisa.

- Vi har fokus på oss selv. , vi får ikke gjort noe med kampen som spilles på Jessheim uansett. Vi går inn i kampen med et mål om å vinne. Vinner vi vår kamp, så spiller det ingen rolle hva Ull/Kisa gjør, så den inngangen må vi ha, og den er vi komfortabel med å ha, sa Morten Strand på fredagens pressekonferanse.

Tom Dent mener Stjørdals-Blink er bedre nå enn når de møtte Aalesund i juni. Foto: Henrik Einangshaug

- Nei, for som jeg sier, hvis vi vinner i morgen, så spiller det ingen rolle hva som skjer på Jessheim. I første omgang vil alt fokus være på oss, så vil jeg i pausen få en få en status på hva som skjer, sa Dent på pressekonferansen.

Publikum betyr mye

Med rundt 24 timer igjen til kampstart, er det fortsatt mange seter ledige til morgendagens kamp på Sandskogan. Nylig oppfordret ordfører på Stjørdal, Ivar Vigdenes (Sp) at publikum tok turen til lørdagens avgjørende kamp, på Stjørdals-Blink Fotball sin offentlige Facebook-gruppe.

- Kommunen heier på guttene som skal i kamp på lørdag - vår stolthet ligger i deres hender (og føtter!), skrev ordfører Vigdenes videre på Facebook-gruppen.

På fredagens pressekonferanse var ikke Strand i tvil om at publikum betyr mye, og kan være en avgjørende brikke for laget.

- De (publikum journ.anm) betyr helt klart veldig mye. De kampene hvor det har vært mye folk på stadion, så har vi prestert veldig godt også. De er uten tvil viktige og gir oss en ekstra energi.

- Håper selvfølgelig at folk kjenner si besøkelsestid, og kjøper billett enten i dag eller før kampstart i morgen. Det hadde hjulpet oss stort, sa Strand videre.

Lørdag avgjøres det samtidig hvem Ull/Kisa eller Stjørdals-Blink skal møte i kvalikk for OBOS-liga spill neste sesong. Hødd vant første oppgjøret på Høddvoll 2-1 over Arendal. Returoppgjøret på Norac Stadion spilles samtidig som kampene i OBOS-ligaen spilles.

Ranheim avslutter sesongen borte mot Fredrikstad. Trønderne er sikret spill i OBOS-ligaen neste sesong, mens Fredrikstad har sikret seg 4. plass og kvalikk om opprykk til Eliteserien neste sesong.