– Nå begynner det å bli hvitt på Selbuskogen. Vi har produsert litt snø selv, og så fikk vi litt hjelp ovenfra i dag også. Men det er vel heller lite til å gå på ski ennå, sier driftssjef ved Selbuskogen skisenter, Per Røsseth.

Etter flere dager med minusgrader ble kunstsnøproduksjonen startet torsdag kveld.

– De siste dagene har det stort sett blitt kaldere enn det som var meldt. Derfor bestemte vi oss for å starte opp i går kveld, men da slo det motsatt og ble litt mildere enn det var meldt, sier Røsseth.

Litt for varmt natt til fredag

Han forteller at det bør være kaldere enn minus fire for kunstsnøproduksjon. I natt lå det rundt minus tre.

– Det er i grenseland. Da ser vi at det blir mer vann enn snø rett under kanonen. Men det er produsert en del snø, som skal ligge ei stund nå, og så skal det skyves ut etter hvert.

Nå vil de vente med mer produksjon til det blir kaldere.

– Vi går og ser på værmeldinga, sier Røsseth.

– Tror du det vil være mulig å gå på ski snart?

– Jeg håper det. Det ser i hvert fall greit ut. Alt ligger til rette til å begynne å gå på ski. Løypene er merket og pusset, så jeg håper vi kan ønske alle velkommen til Selbuskogen ganske snart, sier han.

Problemer med lysløypa

I sommer ble nesten 100 lyspunkt i løypa på Selbuskogen skiftet ut til led-lys, men for to uker siden ble det oppdaget at flere av pærene var mørke.

– Etter hvert regnet vi i alle fall 80 lyspærer som var helt mørke, og da var det litt krise. Det ble bestilt nye pærer og elektriker var inne i bildet for å vurdere hva kunne ha hadde skjedd. Vi er fortsatt ikke helt sikre, men vi tror kanskje det var spenningsvariasjoner på nettet som gjorde at pærene røk, sier han og fortsetter:

– Pærene kommer fra Kina, så det tok litt tid å få dem hit. Så egentlig var det greit det skjedde på den tida det gjorde, så det ikke gikk utover så mange.