Fra venstre: Arild Berg, Hallgeir Martin Lundemo og Erlend Engan. Foto: Nea Radio

29. januar ble Erlend Engan og Arild Berg utfordret på lufta til å delta under Trondheim maraton.

Dette resulterte i at de meldte seg på halvmaraton, samtidig som de opprettet podkasten «Maratonkameratene» - som du kan høre på Nea Radio hver onsdag mellom klokka 17 og 18.

I podcasten har de kommet med ukentlige oppdateringer på hvordan treningen har gått, og de har også hatt gjester som har kommet med gode råd underveis.

Forrige uke var Hallgeir Martin Lundemo gjest, og her fikk vi mange flotte historier fra både hans egne opplevelser og opplevelsene han har hatt med bl.a. Petter Northug. Han forklarte hvordan han motiverer seg både foran og under en tur som går over flere døgn, og hvordan dette kan overføres til Maratonkameratenes forsøk på å fullføre halvmaraton.

Mot slutten kom han også med en aldri så liten utfordring, som garanterer at det blir flere sesonger av Maratonkameratene. Gutta ble utfordret til å delta på Meråker Mountain Challenge – altså fjellmaraton – neste år. Av en eller annen helt uforståelig årsak takket de «ja» til utfordringen.

Praten ble så lang at den ble delt i to episoder, som du finner her:

Har du lyst til å høre flere episoder? Søk opp «maratonkameratene» der du hører podkast, eller gå inn på nettsiden maratonkameratene.no