– Det går etter planen. Fremdriftsplanen følges. Så hvis alt stemmer så skal vi være ferdige i løpet av midten/slutten av oktober, sier Frank Mikkelsen. Han er leder i Ålen IL.

Han forklarer at det nye garderobeanlegget på Kirkhusmoen er sårt tiltrengt for idrettslaget.

– Vi har jo ikke hatt noen form for garderobe tidligere. Vi har brukt å leie Hovet (flerbrukshallen journ.anm.), men det har vært lite brukt, for det er litt med det. For å få folk opp dit og logistikk, så som regel så har bortelaget bare hoppet i bilen å kjørt hjem igjen.

Mikkelsen forteller at det nye anlegget inneholder to sett med garderober og en dommergarderobe, i tillegg til egne toalettfasiliteter til gjester.

– Sånn som det har vært til idag så har det kun vært ett handicaptoalett innendørs i klubbhuset som har vært på deling på alle sammen. Det er jo ikke fasiliteter vi kan være stolte av. Det er jo litt flaut at ålbyggene må hjem med ungene sine hvis de skal på do, konstaterer Mikkelsen.

Lederen for idrettslaget forteller at dette er et prosjekt som har pågått i lang tid. Prislappen er på 4.5 millioner kroner.

– Finansieringa er en tredel spillemidler, en tredel dugnad og en tredel gaver. innsamling og egenkapital, forteller han og utdyper:

– Fotballgruppa har jo vært dyktig. De har hatt flere storfester og bygd seg opp en bra kapital. Og så har hovedlaget kjørt noen fester på våren. Litt morsomt at det er fester som har subsidiert det her, medgir Mikkelsen lattermildt.

FLOMVERN: Foruten det nye garderobeanlegget utarbeides samtidig flomvern for Kirkhusmoen for å forhindre et nytt ubudent besøk fra naboen Gaula. Foto: Ola Dragmyrhaug

Kronerulling

Ålen IL har i løpet av våren og sommeren arrangert ei kronerulling for å gjøre det enklest mulig for lokalsamfunnet å bidra til prosjektet. Idrettslaget har ei målsetting om å få inn 300.000 kroner gjennom aksjonen. For å gi et incentiv til større bidrag er det mulig å få navnet sitt på en av garderobene.

– Vi har utløst en gave til de fire første som kommer med over 50.000 i bidrag. Vi håper på næringslivet og slikt. Så det blir en overraskelse under åpninga hvordan det vil se ut i de garderobene. De får lov til å lage en sånn hall of fame, og utsmykke litt etter sitt varemerke. Det er solgt to, så det er to igjen, forklarer Mikkelsen og innrømmer at bidragene fra privatpersoner foreløpig ikke er helt på ønsket nivå.

– Den andre delen, med private, har kanskje gått litt tregt. Vi har vel vært for lite flink til å markedsføre det her. Det har riktignok vært korona, og starten på det prosjektet var rett før sommeren. Så vi har kanskje ikke vært flink med timinga heller. Men nå er den forlenget til 27. august, og nå må jeg sparke ut de her gruppelederne, og få de på Coop-en eller på sentrum i telt og stå å messe litt og skryte litt av det prosjektet. Vi må klare å få ut noen fler kroner fra lokalbefolkninga også. Det er tross alt et anlegg for Ålen og Holtålen, understreker han.

Åpning neste år

I et normalår kan det tenkes at en storslagen åpning av det nye anlegget ville kommet mot slutten av sesongen for breddefotballen. Men i et år der det ser ut til at breddefotballen ikke får spilt en eneste kamp ser ikke Frank Mikkelsen noe stort poeng i å foreta en formell åpning når anlegget står ferdig. Han satser i stedet på at Ålen IL kan invitere til en storslått åpning og feiring våren 2021.

– Sånn som det ser ut nå, og kanskje at det blir restriksjoner igjen, så er det jo håpløst å lage noe show ut av det i oktober. Så det heller vel mer og mer mot at vi satser på ei storåpning til våren. Vi må vel lure ordføreren utpå der og se om vi klarer å få til noen showkamper eller ett eller annet. Det må i hvert fall lages noe liv og røre. Det skal ikke gå upåaktet hen at det åpner, nei, sier han bestemt.

Hør hele intervjuet med Frank Mikkelsen, leder i Ålen IL, under: