Spesiell oppkjøring

Dagsorden foran by-derbyet ble satt av Kjernen. Deres åpne brev ga Bjørnebye tydelig beskjed om at han ikke lengre er ønsket, og satte ytterligere press på styret som allerede befant seg i en særdeles komplisert situasjon. I brevet minte Kjernen også Horneland om brevet som ble skrevet til hovedtreneren for en tid tilbake. Beskjeden var klar også for Rosenborgs hovedtrener. - I vår klubb spiller vi artig og angrepsvillig fotball. Hvis det er for vanskelig å forstå, må du gå du også.

Hvordan er styrkeforholdet?

De første 20 minuttene på Extra Arena ble forholdsvis jevnspilte. De to lagene kjente og følte på hverandre, uten at noen av de to målvaktene ble satt på store prøver. Deretter satte premissene for kampen seg, og Ranheim fikk holde mest på kula, mens RBK fikk spille med høy intensitet offensivt. 26 minutter ut i kampen åpnet Rosenborgs store formspiller scoringsballet. En fantastisk flikk fra Søderlund, tiltenkt eller ei, nådde Samuel Adegbenro som satte ballen i nota.

Prinsippfaste

Bortelaget framsto usedvanlig kompakte, og hadde helt klart ambisjoner om å stoppe Blakstad og lillebror Reginiussen fra sine beryktede underlapper. Horneland visste nok at om trusselen Ranheims offensive spiller utgjør mot deres korridorer, men var ikke i stand til å demme opp for trusselen. Nevnte Blakstad og Reginiussen fant stadig mellomrom og ledige korridorer, samtidig som hjemmelagets breddeholdere fikk betraktelig mer plass til å prikke sine innlegg. Nettopp dette førte til at Ranheim før pause utlignet ved Blakstad via Hedenstad etter et klasseangrep.

Samuels lekestue

En mann ute på banen holdt et helt annet nivå enn resten. Adegbenro viste i dag at han er klar for større arenaer enn Extra Arena. Nigerianeren fortsatte i samme spor som tidligere og herjet med avventende Ranheim-forsvarere. Målscoreren skapte i praksis også Rosenborgs andre mål med et presist innlegg med adresse for Akintola. Lånespilleren fra Midtjylland har ikke imponert mange med sine avslutninger foreløpig, men eksekuterte Adegbenros innlegg perfekt med en god heading. Kvartert før slutt satte Rosenborgfansen hjertet i halsen da Adegbenro måtte gå av banen med en skade. Timinga på skaden er fryktelig for spilleren som endelig har funnet formen.

Spennende sluttminutter

Fem minutter før full tid utlignet Ranheim ved innbytter Sollie Rønning. Målet var av det pene slaget. En nydelig chip som med litt hjelp av Even Hovland gikk i pen bue over Hansen i målet. Nesten før jubelen hadde satt seg på stadion svarte derimot Rosenborg. Utskjelte Alexander Søderlund sikret at trepoengeren ble med hjem til Lerkendal med en nydelig stupheading. Innlegget fra Mike Jensen var ikke dårligere. Feiringen var ellevill, og øyeblikket var utvilsomt stort for kraftspissen. Tre viktige poeng for Rosenborg og Horneland som trengte denne seieren mer enn noe annet.