- Det er godt å være her. Det er fint i Trondheim, og Rosenborg har fantastiske fasiliteter. Så det er fint, sier Åge Hareide om å være på plass som klubbens nye trener. En jobb han også hadde tilbake i 2003.

Det var en rolig trening på feltet mandag, siden mange av spillerne hadde restitusjonsøkt innendørs etter kampen mot Stabæk som endte 2-2, søndag kveld.

Hareide tok seg likevel god tid til å prate med Per Ciljan Skjelbred, Gustav Valsvik og Anders Konrdasen som var tilstede og hadde en lett treningsøkt.

Godt humør: Både Åge Hareide og sportslig leder, Micke Dorsin var i særdeles godt humør under mandagens treningsøkt. Foto: Stine Brekkan

Gjør endringer

Hareide legger ikke skjul på at han kommer til å gjøre noen endringer på treningspraksisen i laget.

- Vi skal trene senere, siden vi skal filme treningene. Slik får vi bedre tid både før og etter treninger. Så nå blir treningene klokken 13 på hverdagene, sier Hareide.

Hareide har vært opptatt av at klubben skal bruke videoanalyse rundt treningene.

- Det er viktig i forhold til læring, slik at vi får rettet på tingene vi må rettet på, forteller han.

Rosenborg neste og Hareides første kamp spilles mot Strømsgodset på Marienlyst 13. september, og den nyansatte treneren er glad for at de har så god tid på seg før neste kamp.

- Det er veldig bra, slik at vi får en hel treningsuke sammen neste uke. Vi får jobbe sammen frem til kampen mot Godset. Vanligvis blir det altfor lite tid til trening og mye kamper, avslutter han.