Rosenborg fikk en pangstart på borteoppgjøret mot ambisiøse Avaldsnes på Karmøy. Bare 05:30 var spilt da stortalentet Julie Blakstad fikk ballen midt foran motstanderens 16-meter. Hun driblet elegant av Rasheedat Ajibade og banket ballen velplassert ned til venstre for Avaldsnes-keeper Victoria Esson. En vakker scoring og ledelse for RBK før kampen i det hele tatt hadde satt seg.

Resten av omgangen forløp uten store muligheter helt til Avaldsnes fikk et frispark på venstre side like utenfor RBKs 16-meter etter 40 minutter. Olaug Tvedten klinket til, og frisparket suste like utenfor stolpen og i nettveggen. Dermed ledelse for RBK-jentene til pause.

Utlignet

Det var hjemmelaget som kjempet seg til et overtak i andre omgang. Ajibade varslet hva som var i emning da hun etter 50 minutter snappet opp ballen på midtbanen, driblet av Elin Sørum og raidet mot RBK-målet før hun sendte av gårde et skudd fra snaut 20 meter som keeper Rulyte måtte slå til corner. Bare minuttet senere var det Tvedtens tur til å sette full fart med ballen og skyte. Rulyte ga en liten retur som hun selv plukket enkelt.

Men alle gode ting er tre, så også for Avaldsnes. Og de fikk god hjelp av Emilie Bragstad. Den vanligvis så solide RBK-stopperen spilte en skrekkelig pasning rett i beina på Anna Langås Jøsendal. Hun spilte ballen videre til landslagsspiller Elise Thorsnes. Hun spilte videre til Katrina Gorry som ekspederte ballen forbi Rulyte og i mål. En fortjent utligning etter en horribel feil av Bragstad.

Avaldsnes var det førende laget resten av kampen, men de virkelige kjempesjansene uteble og dermed endte kampen 1–1.

–God struktur

RBK er altså fortsatt ubeseiret idet sesongen straks er halvveis. I tillegg er de det laget som så langt har sluppet inn færrest mål i Toppserien, med 7 innslupne på 8 kamper. Midtstopper Ina Vårhus peker først og fremst på at det er kollektivet som fungerer defensivt.

– Vi har veldig god struktur i laget. Det er mye enklere å forsvare seg da, når man et helt lag som jobber og minimerer valgene til motstanderne. Og så har vi fått veldig gode relasjoner i forsvarsfireren, forklarer ålbyggen som har spilt samtlige minutter for RBK Kvinner så langt i år.

Om kampen sier hun følgende:

– Det var en vanskelig bortekamp. Gressbane og mye vind. Det var ikke noen finspilt kamp idag. Så alt i alt så var det vel greit med uavgjort, selv om vi egentlig hadde ledelsen. Vi skulle helst hatt tre poeng, ja.

RBK Kvinner ligger nå på 2. plass i Toppserien. De er foran LSK og Sandviken på bedre målforskjell, og har 4 poeng opp til serieleder Vålerenga, som har én kamp mer spilt.

Neste kamp for RBK-jentene er allerede på onsdag (26. august) klokka 18:00 borte mot tabelljumbo Røa.