Pål André Helland fikk en sjelden mulighet fra start da en av de virkelige klassikerne i norsk fotball utspilte seg på Lerkendal. Kampen i seg selv ble dog ingen fartsfylt action-klassiker.

RBK åpnet best

Brann har vært i elendig form den siste tiden, og ikke uventet var det Rosenborg som startet kampen best. Hjemmelaget spilte seg til en rekke farligheter, mens et kompakt og defensivt anlagt bortelag slet med å være konstruktive med lærkula. Rosenborg-ikon Helland kom alene med Opdal før kvarteret var spilt, men avslutningen var ikke god nok til å overliste den tidligere landslagskeeperen.

Skiftet karakter etter halvtimen

Etter halvtimen jevnet kampen seg ut, og Brann kom for alvor inn i kampen. Brann fikk en mulighet av tilsvarende størrelsesorden som Helland etter halvtimen da Grøgaard kom alene med Hansen. Før Grøgaard fikk avsluttet ble han taklet av Meling, og burde trolig hatt straffespark. Hadde den tidligere Odd-spilleren falt over ende hadde nok Svein Oddvar Moen pekt på straffemerket. På overtid av omgangen fikk Søderlund en enorm mulighet da han fikk heade umarkert fra seks meter, men heller ikke denne gangen ble det nettkjenning på Lerkendal.

Hadde initiativet, men slet foran mål

Brann ble utsatt for et massivt RBK-press etter sidebytte. De første ti minuttene gjorde Brann knapt annet enn å klarere ballen til icing. De helt store mulighetene uteble dog for hjemmelaget. De velorganiserte gjestene ble spilt lave, men klarte å hindre Rosenborg fra store sjanser til 70 minutter var spilt. Da fikk Søderlund nok en gang en enorm mulighet fra seks meter umarkert. Også nå ble hodestøtet for svakt, og Opdal for vanskelig å overliste.

Skuffende

Rosenborg opprettholdte trykket ut omgangen, men tendensen fra første omgang fortsatte; Rosenborg var ikke gode nok foran mål. Brann kunne ranet med seg tre poeng hvis de hadde fått avkastning på noen av deres halvskumle-kontringer, men totalt sett er det utvilsomt Rosenborg som har størst grunn til å føle seg skuffet over resultatet.

Omtrent like mange så Elverum spille håndballkamp

Rosenborg-Brann er et oppgjør med lange tradisjoner, som mer eller mindre har vært ensbetydende med tilnærmet fulle tribuner. Slik var det ikke lørdag kveld. Kun 12 578 tilskuere tok turen til Lerkendal for årets oppgjør. 12 377 tilskuere så Elverum spille håndball i Håkons Hall i dag, ikke mange flere bivånet toppkampen i Trondheim. De dårlige prestasjonene og det seine kamptidspunktet må nok ta mye av skylden for at kampen ikke fikk den rammen den fortjente.