– Folk som har gammelt vinterutstyr liggende kan bytte inn det, og de som ser etter rimelig skiutstyr kan komme og få kjøpt det, forteller leder i skigruppa i Røros IL, Stig Moen.

Lørdag er det klart for den årlige byttedagen av vinterutstyr på Røros.

– Vi får ofte inn en del ski, staver, alpinski, hjelmer, skøyter, skisko og skiklær, men vi har også hatt akebrett og snøbrett. Det er mange muligheter, sier Moen.

Den som gir fra seg utstyret bestemmer også hva det skal koste, og om det eventuelt skal gies bort gratis.

– Litt for få som leter gjennom loft og kjellere

Han forteller at det er to grunner til at de arrangerer dette. Den ene grunnen er for å øke levetiden til vinterutstyr, og den andre er for å minske kostnadene rundt vinteraktiviteter.

– På denne måten kan man kanskje rekruttere noen som synes det er dyrt å få tak i nytt utstyr hele tiden. Unger vokser jo, og det blir fort kostbart hvis man må kjøpe nye skilengder til ungene hvert år.

Byttedag er blitt arrangert flere år tidligere, og Moen forteller at det har vært varierende hvor populært arrangementet har vært.

– Det er mange ser etter utstyr, og så er det litt for få som tar jobben med å gå gjennom loft og kjellere og plukke opp utstyr som er brukt, som sikkert blir stående i mange år før de blir kastet. Da er det bedre å lete frem det og gi det til noen som har bruk for det, sier han.

Innlevering torsdag og fredag

For den som har utstyr de gjerne vil gi videre til noen som trenger det, kan det leveres til Sparebank 1 på torsdag fra kl. 10 til 16 og fredag fra 10 til 18.

– I tillegg har man mulighet til å levere på lørdag. Den som vil komme og se etter bruktutstyr har mulighet til det på lørdag fra kl. 10 til 13 hos Sparebank 1, sier Moen.

Moen har også planer for søndagen. Da har nemlig skigruppa og skiskyttergruppa kafeteriaen på Skistuggu, og der vil det være mulig for unger å prøve skiskyting.

– Vi har fått tak i noen lasergevær så vi kan skyte på blink. I tillegg legger vi opp til en form for «Mesterens mester» med ei løype rundt Skistuggu, sier han.

– Så jeg oppfordrer alle til å legge søndagsturen om Skistuggu.

Hør hele intervjuet med Stig Moen her: