Skistjernen Johannes Høsflot Klæbo har reist hjem til Norge fra italienske Seiser Alm, og landet fredag kveld på Gardermoen, det skriver far og manager Haakon Klæbo i en pressemelding fredag kveld. Reisen skjer etter at Byåsen-løperen hadde fått negativt svar på en PCR-test for andre gang denne uken.

– Det var en god følelse å få svar på at testen var negativ på torsdag ettermiddag. Nå skal jeg fortsette å gjøre alt for å unngå smitte i dagene og ukene fremover. Det er for tidlig å ta lett på dette. Smittevernet vil ha høyeste prioritet hos meg også i tiden fremover, sier 25-åringen i pressemeldingen.

Det skal ifølge pressemeldingen være Klæbos hovedsponsor som har muliggjort turen hjem til Norge. Flyet lettet fra Verona i Italia i ettermiddag.

Landslagstrener for allround herrer, Eirik Myhr Nossum, og landslagslege Øystein Andersen anbefalte at ikke flere enn Klæbo skulle være med i privatflyet, det kommer det frem i pressemeldigen.

– Det hadde vært fint hvis flere løpere hadde blitt med på flyturen, men landslagsledelsen anbefalte kun en løper i det lille flyet. De andre herreløperne skal komme seg trygt hjem i morgen. Det beste hadde vært om vi alle kunne ha reist hjem samtidig i et større fly, men det lot seg ikke gjøre, sier far Klæbo i pressemeldingen.

De siste dagene har flere landslagsløpere testet positivt for korona. Mandag ble det klart at sprinttrener Arild Monsen hadde testet positivt for korona. Onsdag kom det frem at OL-uttatte Anne Kjersti Kalvå og Heidi Weng hadde testet positivt, og torsdag ble det bekreftet at også Simen Hegstad Krüger hadde testet positivt på PCR-test.

Vinter-OL i Beijing arrangeres 4-20. februar. Første langrennsøvelse er kvinnenes 15 km skiatlon 5. februar. Dagen etter skal herrene ut på sin første øvelse, 30 km skiatlon, hvor nevnte Krüger er regjerende olympisk mester på distansen fra Pyeongchang.