Rosenborg var store favoritter foran borteoppgjøret mot Kolbotn i Toppserien lørdag. Det var i praksis topp mot bunn og RBK har tidligere i sesongen vunnet komfortabelt hjemme over det tidligere storlaget i norsk kvinnefotball.

Kolbotn-jentene åpnet derimot friskt, og var ikke redde for å presse Rosenborg høyt. Men sluttproduktet manglet, og inne i egen boks hadde dagens stopperpar Ina Lundereng Vårhus og Mali Lilleås Næss stort sett god kontroll på det som kom av innlegg.

Effektive RBK

Da kvarteret var spilt, skulle imidlertid Toppseriens toppscorer straffe de blåhvite hardt. Cesilie Andreassen forsøkte å dra seg fri foran Kolbotns 16-meter, men fikk ballen for langt foran seg. Men to Kolbotn-spillere prøvde å klarere ballen samtidig – dermed bommet begge to på ballen som trillet videre til Marit Clausen. Hun gjorde ingen feil og dunket ballen kontant i mål. En skrekkelig forsvarsfeil av hjemmelaget ga trønderne ledelsen. Dette var Clausens niende scoring for sesongen.

Det skjedde ikke noe mer verdt spalteplass før pause, og dermed 1–0 til Rosenborg ved halvspilt kamp.

Da kampen var 60 minutter gammel testet Thea Gammelgaard Sørbo slegga fra ca 16 meter, og RBK-keeper Kristine Nøstmo måtte ut i full strekk for å hindre scoring. God redning av sisteskansen. Den redningen skulle vise seg å være gull verdt.

God: Rosenborgs Julie Blakstad spilte en god kamp og viste frem finterepertoaret ved flere anledninger. Foto: Henrik Einangshaug

For minuttet senere smalt det i motsatt ende. Solfrid Vaagan Hofset fikk ballen ute til høyre fra Andreassen, og la godt inn i boksen. Midtstopper Satara Murray vant hodeduellen mot Clausen, men ballen landet i beina på Lisa-Marie Karlseng Utland, og landslagsspilleren kunne enkelt bare sette ballen ned i hjørnet av målet. Dermed 2–0 for Rosenborg.

Samme spiller var nære et kunstmål like etterpå da hun valgte å skyte fra nesten død vinkel i det som i utgangspunktet var en perfekt innleggsposisjon. Kolbotn-keeper Siri Ervik greide akkurat å reagere i tide til å avverge.

Marerittminutter

RBK hadde full kontroll, og Kolbotn så ikke ut til å evne å spille seg til den virkelig store sjangsen. Men de skulle plutselig få hjelp.

Signert RBKs ellers så solide keeper Nøstmo. På det som var bare enda et innlegg fra Eline Hegg, skulle hun bare enkelt plukke ballen ned i fast grep som så mange ganger før. Men ballen glapp mellom hendene, traff deretter stolpen før en forvirret Nøstmo fikk den i retur og ramlet den inn i eget mål. En skrekkelig keepertabbe.

Og det skulle bli enda verre.

For bare to minutter senere kom utligningen. Etter et par tette dueller innenfor RBKs 16-meter landet ballen hos Cecilia Kizer. Hun sendte av gårde ei avslutning som fant nettmaskene bak Nøstmo – ei avslutning det kunne se ut som det var fullt mulig å redde. Dermed hadde en tilsynelatende trygg ledelse plutselig forduftet.

RBK trykket på for seiersmålet resten av kampen, men det ville seg ikke, og heroiske Kolbotn-spillere ofret det liv og lemmer kunne tåle for å holde unna.

Det klarte de, og dermed måtte RBK-jentene – som fortsatt riktignok er ubeseiret – kjenne på følelsen av to tapte poeng i det dommeren blåste av kampen.