Søndag kveld var det Stabæk som sto på motsatt banehalvdel når kampen ble sparket i gang. Sist gang Stabæk vant på Lerkendal var under 16.mai-kampen i 2014. Rosenborg gjør ingen forandringer på laget siden siste kamp, og stiller med den samme elleveren som slo Breidablik 4-2 på torsdag, i Europaligaens første kvalifiseringsrunde.

Før kampen startet ble hjemmelagets Even Hovland hedret med blomster av daglig leder Tove Moe Dyrhaug, siden Hovland nå har passert 100 spilte kamper for trønderne.

Kampen ble blåst i gang av dommer Tommy Skjerven klokken 18, og Rosenborg viste helt fra start av at de skulle være det sterkeste laget gjennom kampen. Etter 5 minutter kom det et forsøk fra Erlend Dahl Reitan, men ballen gikk over mål. Men det skulle bare gå fire minutter til før Dino Islamovic fikk det som til da var kampens største sjanse, men bortelagets keeper Marcus Sandberg var trygg i redningen.

Mål av Tagseth

Høyt press gjennom hele førsteomgang lønte seg, og etter 12 minutter fikk Edvard Tagseth en nydelig pasning fra Carlo Holse, og frostingen satt ballen i nettet bak Sandberg. Tagseth som kun for et par dager siden signerte kontrakt ut 2024 takket for tilliten. At talentet fra Frosta kunne skape kampens httil eneste mål etter 12 minutter gjør at hjemmelaget går til pause med ledelsen 1-0. Selv om bortelaget utover i kampen har kommet mer og mer i varmen.

Godt start på andreomgang for gjestene

Andre omgang var kun tre minutter gammel når gjestene fra Bærum fikk inn sitt første mål for kampen. Hugo Vetlesen sendte ballen i nettet bak Faye Lund i det som kanskje var kampens beste angrep til da. Stabæk utlignet, og det sto 1-1.

Når kampen var 54 minutter gammel ble Rosenborg tildelt straffe etter at Zachariassen ble felt av måscorer Vetlesen. Torgeir Børven skulle ta straffen, og sendte Rosenborg tilbake i ledelsen, 2-1.

Knapt en halvtime igjen av kampen når Børven måtte forlate banen, til fordel for Emil Konradsen Ceide. Ceide har vist gode takter i Rosenborg-trøya, og det er alltid moro å se når han dribler seg gjennom motstandernes forsvar.

Gode målsjanser

I løpet av kampens siste kvarter skulle både Konradsen Ceide og Tore Reginiussen sende ballen i nettet, men begge var i offside da de levert ballene i mål. Da det kun sto igjen seks minutter av ordinær spilletid utlignet Stabæk igjen. Oliver Edvardsen endret stillingen til 2-2.

Når Skjerven blåste i fløyta måtte Rosenborg ta til takke med denne stillingen, og kun ett poeng kunne de ta med seg til tabellen. Trond Henriksen kunne nok tenkt seg å gi en bedre stafettpinne videre til Åge Hareide etter kampen mot Stabæk.