På startstreken sammen med Lunden står også oppdalingen Elias Ishoel som klarte seg greit under fredagens kvalifisering i Rovaniemi. De to trønderne er de eneste norske deltakerne i mesterskapet.

Kun 2,75 sekunder skilte de 16 utøverne etter at resultatlisten fra kvalifiseringen var spikra. Oppdaling Ishoel tok andreplassen, mens Robert Lunden måtte ta til takke med 15. plassen.

– Slet med å finne rytme og flyt i kjøringen i dag og endte på 15. plass av 16 kjørere i kvallen, men det er gøy å kjøre igjen, skrev Lunden Racing Team på sin Facebook-side fredag kveld.

Artikkelen fortsetter under bildet.

På plass i Rovaniemi: Robert Lunden kjørte kvalifisering under VM i snøscootercross fredag, og er klar for nye heat lørdag morgen. Foto: Privat

To heat på lørdag

Selv om kvalifiseringen ikke gikk så godt som den kunne for Lunden, er det en antydning optimisme å spore i fredagens innlegg på Facebook.

– Ladder om for ny dag i morgen, det er da det gjelder, skrev teamet.

Denne lørdagen skal det kjøres to heat som varer i 15 minutter, samt to tillegsrunder. Verdensmesterskapet går for alvor i gang klokken 09.00, og kan følges direkte her.

Lunden kjører sine heat klokken 12.25 og 15.40.