Sykkel og sykkel, i alle varianter - MTB og landeveg, og i år også gamle stål-sykler!

Torsdag morgen er det altså klart for ForbondeLoppet, som hadde sin premiere i fjor. Rytterne kan velge mellom 55 eller 149 kilometer landevegsritt, begge distanser med start på Vauldalen.

ForbondeLoppet 55 km, motion och stålcykelrace

Den korteste distansen starter på Vauldalen torsdag klokka 11 og går østover mot riksgrensa. Videre til vakre Fjällnäs, med Malmagen på høyre side, og deretter Hamra og Tänndalen. Etter Funäsdalen by begynner stigninga opp mot mål i Ramundberget.

ForbondeLoppet 149 km

Også den lengste distansen starter på Vauldalen, men går først inn i Norge mot Brekken og Røros. Videre nordover mot Orvos og rundt Aursunden og så tilbake til Brekken. Så blir det stigning opp mot Vauldalen, før også den lengste distansen følger samme trasè som 55 km-løypa og med målgang i Ramundberget.

Årets sykkeluke

- Dette er årets cykelvecka i Funäsfjällen, sier en entusiastisk løpsleder og initiativtaker Magnus Rydhult. Sammen med kollega Anders Blomquist skal han nå for sjuende året levere "Sveriges vackraste fjäll lopp".

Hør intervju med Magnus Rydhult her:

JOHAN OLSSON stiller til start også i 2019-utgaven. Foto: Daniel Blom

- Sett ned farten, dere som kjøre bil, og ta hensyn til rytterne, sier Rydhult, som ønsker mange publikummere og masse liv og røre langs løypa.