Kjersti Græsli er tatt ut på landslaget i hopp. Det ble klart etter landslagsuttaket forrige uke.

16-åringen fra Tydal har tidligere drevet med både hopp og kombinert, men vil nå satse på spesialhopp.

Hun ble både overrasket og selvsagt svært glad da navnet hennes var blant de som ble lest opp da landslaget for kommende vinter ble offentliggjort.

Den unge tydalingen sier det blir annerledes å satse med landslaget i ryggen.

– Jeg får jo mye bedre oppfølging med tanke på utstyr og trening, sier hun og legger det også er en god ting å vite at noen har trua på at du kan bli veldig god.

Ikke mange tydalinger i hoppbakken

Kjersti sier hun ikke har så mange sambygdinger med seg i verken kombinert eller hopp.

– Det er ikke så veldig mange i Tydalen som hopper. Det er vel bare jeg og søstera mi, som er to år yngre.

Interessen for hopp og kombinert har hun fått hjemmefra med far Ola Morten Græsli, som blant annet representerte Norge under VM i Val di Fiemme i 2003. Der ble han nr. 7 på sprinten og nr. 15 på normaløvelsen.

Det ble sølv på kombinert i Holmenkollen i 2022. Foto: Arvid Bårdstu

I 2022 deltok Kjersti i hovedlandsrennet i Holmenkollen, da i kombinert, og fikk der med seg en sølvmedalje hjem til Tydal.

Setter bort langrennskiene

Nå skal hun sette langrennsskiene i boden - i alle fall for en stund, og satse på spesialhopprenn, sammen med blant annet Maren Lundby, Anna Odine Strøm og Silje Opseth.

Kjersti har en personlig rekord i hoppbakken på hele 129 meter, satt i Granåsen. Men hun vil gjerne hoppe lenger - mye lenger.

Selv om hun ennå er to år for ung for monsterbakkene, så vil hun gjerne forsøke seg på skiflyging om den muligheten skulle by seg.

Hør intervju med Kjersti Græsli her: