Daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll, skriver i en pressemelding at gjennomføringen av Femundløpet 2023, der det ble introdusert et dog-drop på nordsiden av Glomma bru i Tynset, var svært vellykket og at hundeløpet nå innfører dette som fast sjekkpunkt.

– Vi er vi glade for å kunngjøre at dette sjekkpunktet vil bli videreutviklet og etablert som et fast sjekkpunkt for klassen F450 under Femundløpet 2024, sier Kokkvoll og legger til at sekkpunktet ved Glomma bru vil gi deltakerne i klassen F450 en mulighet til å hvile både sine hundespann og seg selv, samt sette ut hunder før de fortsetter mot Orkelbogen. Dette vil være et viktig hvilepunkt i løpet for deltakerne og deres firbente følgesvenner.

I tillegg til å være et sjekkpunkt for F450, vil dette området også fungere som et dog-drop-punkt for deltakerne i klassen F650.

Ungdommen tar ansvar

Sjekkpunktet Tynset ved Glomma bru vil bli driftet av elever fra Tynset ungdomsskole som deltar i valgfaget friluftsliv. Elevene, sammen med sine lærere, viste en imponerende innsats under Femundløpet 2023, og deres kompetanse og engasjement gjorde at de taklet oppgavene på en utmerket måte.

Elevene vil ha ansvar for å ta imot hundespannene, sørge for deres velvære på sjekkpunktet og utføre nødvendige oppgaver som tidsregistrering og oppdateringer av løpets tekniske systemer i LiveRace. Dette vil gi deltakerne og publikum muligheten til å følge med på spannenes posisjoner under løpet.

Sjefen er fornøyd

Kokkvoll er imponert over samarbeidet med Tynset ungdomsskole og sier at hvert sjekkpunkt i Femundløpet har sin egenart. Sjekkpunktet i Tynset er sentrumsnært og lett tilgjengelig for publikum, og det vil bidra til økt oppmerksomhet både for Femundløpet og Tynset.

Femundløpet vil også fortsette samarbeidet med arrangørene som organiserte publikumsaktiviteter på sørsiden av Glomma bru.