Fotballaget Hommelvik Guts mottok Trøndelag fylkeskommunes inkluderingspris i dag, og for første gang er det et idrettslag som mottar prisen.

Hommelvik Guts ble etablert i 2016 som et spesielt treningstilbud i bygda for de som ikke har noe lag å spille på. Hovedmålet deres er å unngå utenforskap og de legger vekt på at utøverne skal oppleve mestring.

– Treningstilbudet har i beste Nils Arne Eggen-ånd, en inkluderende holdning til sine spillere – hvor det å se hverandre og hjelpe hverandre til å mestre blir høyt verdsatt. Her får alle brukt godfoten sin, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik.

- Dette er et lag for dem som ikke har et lag, sier spillende trener Sverre Inge Lystrup Ness. Han fortsetter med å si at prisen er til laget og ikke til han. Og med seg for å ta i mot prisen er Francine Uwase fra Uruguay, Daniel Nzekanabo fra Kongo og Carlos Pezzoa fra Chile.

Inkluderingsprisen tildeles noen som har gjort en fremragende innsats for inkludering i Trøndelag.

– Årets prisvinner innfrir med god margin gjennom raushet og pågangsmot. Hovedmålet for treningstilbudet er å unngå utenforskap, og ifølge statuttene til tilbudet er den beste måten å oppnå dette på - sammen med en venn, sa fylkesordføreren.

Hør intervjuet med spillende trener Sverre Inge Lystrup Ness her: