Rittet som for mange er mest kjent som helvete i nord, har blitt et av rittene i verden med størst prestisje rundt, og et stort mål for de fleste syklister. Det har vært utfordrende for landslagsleder for junior landevei, Kai Lexberg å ta ut et lag, men har stor tro på de seks navnene som nå er tatt ut.

- Selv om dette blir landslagsdebuten for hele laget , mener jeg at vi har ett meget spennende lag som jeg både tror og håper kan kjøre inn gode resultater. Det blir spennende å se hvordan vår regjerende Norske mester er opp mot de beste i verden. I tillegg til hvordan fjorårets Ungdomsmester i 16års klassen klarer seg når han tar steget opp, sier Lexberg i sykkelforbundets pressemelding.

Stjørdaling tatt ut

En av de uttatte er Stjørdals-Blinks Kalle Petter Brodahl Kvam. Andreårsjunioren som opprinnelig kommer fra Målselv, og bodd noen år i Nederland, har de siste sesongene virkelig vist hva som bor i han. Sist sesong var blinkrytteren å se blant topp 10 nasjonalt flere ganger, hvor 6. plassen under Norgescuprittet på Skatval i august var hans beste plassering.

Utenom Brodahl Kvam, vil laget bestå av Stavangerrytterne Karsten Feldmann og Simen Evertsen-Hegreberg, Glåmdal SKs Stian Fredheim, Even Thorvaldsen fra Lillehammer SK og Per Strand Hagenes fra Sandnes SK. Laget består stort sett av andreårsjuniorer, kun sist sesongs dobbelte ungdomsmester i 16-årsklassen, Simen Evertsen-Hegreberg er førsteårsjunior.

Når treningen foran årets sesong startet for fullt, var Kalle Petters uttalte mål å representere landslaget, og en ambisjon om å delta i VM/EM for juniorer denne sesongen, skriver klubben selv i sin pressemelding. De skriver videre at han i høst har vært på testing hos Olympiatoppen i Oslo, og fikk der et bra resultat, noe som har bidratt til god motivasjon videre for mye og hard trening.

Rytterne skal ut på en krevende løype før målgang i Roubaix. Det 115,8 km lange rittet starter i byen Denain, hvor rytterne sykler tre runder før rytterne sykler nordover mot Roubaix, og etter 30 km kommer inn i løypa til menn elite. Rytterne går med engang rett inn i et av rittets lengste og mer krevende brosteinsparti fra Hornaing til Wandignies på hele 3,7 km. I alt venter ikke mindre enn 17 brosteinspartier på til sammen 29,2 km rytterne, før juniorene i likhet med eliten har målgang på den legendariske velodromen inne i Roubaix.

Stjørdals-Blinks ryttere leverte en rekke sterke resultater sist sesong. Bl.a. med fem inne blant topp 15 i junior-NM. F.v.: Kalle Petter B. Kvam, Daniel Vold, Petter Elias S. Jakobsen, Fredrik Benjaminsen og Sondre A. Weiseth Foto: Rune Andreas Brodahl Kvam