Norgeseliten i skiskyting var denne helgen samlet på Lillehammer til siste store konkurranse før sesongen braker løs på Sjusjøen i midten av november. En rekke lokale utøvere stilte til start, og viste for alvor seg frem to måneder før sesongstart.

NM-helgen ble åpnet lørdag med sprint på programmet. Der var Lotte Lie fra Skatval og Maren Bakken fra Os sterkest av de lokale utøverne, og gikk inn til hver sin 3. plass på sprinten i henholdsvis kvinner senior og kvinner 20-22 år.

På søndagens fellesstart skulle det gå bedre for Bakken. Etter bom på første skyting, skøt jenta fra Os feilfritt på den andre skytingen og gikk alene ut fra skyting. Bakken så seg aldri tilbake, og selv med en bom på hver av de to siste skytingene, kunne Os-løperen rulle inn til seier med nærmere et minutt til neste løper.

- Et av de beste rennene jeg har gått

Os IL hadde flere utøvere til start under helgens NM på Lillehammer, deriblant 21-åringen Jørgen Solhaug Sæter. Med en bom på hver av de to skytingene lørdag, ble det for tøft å kjempe om pallplass for Sæter, som gikk inn til 4. plass, litt over minuttet bak Vetle Sjåstad Christiansen fra Geilo IL.

På søndagens fellesstart vartet flere av utøverne opp med fem av fem treff på de to første skytingene, og mange meldte seg på i kampen om seieren. På den tredje skytingen skøt Os-løperen igjen fullt hus, og gikk sammen med Eirik Nome fra Marnardal IL ut i tet, som de to eneste med null bom så langt.

Med fullt hus også på siste skyting, gikk Sæter alene ut i tet som den eneste med 20 av 20 treff. Os-løperen beholdt ledelsen helt inn til mål, og kunne krysse målstreken som norgesmester i rulleskiskyting.

- Veldig bra gjennomført fra a til å egentlig. Var med fra start og prega løpet, og skøt fire ganger null, så tok hjem seieren til slutt. Et av de beste rennene jeg har gått noen gang tror jeg.

Mål om gull i VM

Solhaug Sæter er denne sesongen en del av Skiskytterforbundets utviklingslandslag menn U23. Sammen med fem andre utøvere, får de daglig trent sammen på Lillehammer, noe Sæter beskriver som veldig viktig.

Om kun to måneder åpner årets skiskyttersesong på Sjusjøen, og Os-løperen føler han er i god rute.

- Jeg føler jeg er godt i rute, også ser jeg frem til å få et par gode måneder til med trening i banken, så tror jeg det her skal gå bra.

Hva er sesongens mål?

- Gull i junior vm, svarer Sæter tydelig.

Hør hele intervjuet med Jørgen Solhaug Sæter i lydfilen under.