Etter en flere år lang prosess med å finne ny leder og nestleder, risikerte Ålen il rett og slett å bli nedlagt under torsdagens ekstraordinære årsmøte.

Punkt en på saklista var valg av de to toppvervene i hovedlaget. Om man ikke lyktes med dette, så var det rett over på punkt to, som var avvikling av idrettslaget.

Men Gunn Bjørgård fra valgkomiteen kunne til manges lettelse røpe at hun fikk en gledmelding på telefon onsdag kveld, der Anders Reitan hadde sagt seg villig til å bli ny leder i laget.

26-åringen får med seg en enda yngre nestleder, 17 år gamle Iver Ryen Hov.

Vil hjelpe til i overgangen

Avtroppende leder Frank Mikkelsen er lettet over at nye koster er på plass og han lover å støtte opp og være en resurs for ledelsen og idrettslaget framover.

Olav Grønli, som de siste årene har vært nestleder, var også glad over at ungdommen viser ansvar og tar på seg vervene.

Sammen med Mikkelsen og administrator i idrettslaget, Monica Stølhaug, så vil også Grønli være en medspiller for de nyvalgte lederne.

Skuffet

Anders Reitan sier han er skuffet over å se hvor lite interesse foreldre har vist i denne prosessen. Han har selv vært medlem i Ålen il stort sett hele livet og er i dag aktiv innen løping og langrenn.

– Det er veldig skuffende å se hvor lite foreldre som er villig til å ta på seg en slik oppgave. Spesielt når det er ungene som er med og hvor viktig idretten er for de unge, sier Reitan.

Hør intervju her - først avtroppende leder Frank Mikkelsen som bekrefter at risikoen for at idrettslaget kunne blitt lagt ned, var svært så reell.